ΠΟΕΔΗΝ: «Μόνο για το 50% των υγειονομικών υπάρχουν εμβόλια»

Στους 5.000 φθάνει ο αριθμός των υγειονομικών από την αρχή της πανδημίας που νόσησαν με covid-19 εκ των οποίων οι 300 χρειάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία, ενώ στους 18 νεκρούς υγειονομικούς ανέρχεται ο αριθμός των εργαζομένων στο ΕΣΥ που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Σύμωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ, την Τρίτη διασωληνώθηκε ενάς ακόμη 49χρονος πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Λαμίας, χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα, αποτελώντας τον 14ο υγειονομικό που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι θάνατοι των υγειονομικών δεν καταγράφηκαν ως εργατικό ατύχημα, γεγονός που φέρνει σε απόγνωση τις οικογένειές τους.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό επισημαίνεται πως «έχουν εξασφαλισθεί εμβόλια μόνο για το 40 με 50% του συνόλου των υγειονομικών που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Η προθεσμία συμμετοχής έκλεισε», ενώ γίνεται γνωστό πως την Παρασκευή στις 12:15 θα εμβολιαστεί στο Δρομοκαΐτειο ο πρόεδρος τής, Μιχάλης Γιαννάκος.

Καταλήγοντας, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού και καλεί να προχωρήσει άμεσα και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.