ΠΟΦΕΕ για φορολογικό νομοσχέδιο: «Το πρώτο που δεν περιέχει διατάξεις νέων φόρων» |

Το σύνολο του φορολογικού νομοσχεδίου επικροτεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), ενώ εκτιμάται ότι δίνεται «φορολογική ανάσα» στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις.

   «Είναι ίσως το πρώτο νομοσχέδιο των τελευταίων ετών που δεν περιέχει διατάξεις νέων φόρων. Ωστόσο, θεωρούμε ότι η μείωση του φορολογικού συντελεστή 9% στα φυσικά πρόσωπα, στο πρώτο κλιμάκιο, πρέπει να ισχύσει από το τρέχον έτος», ανέφερε κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Βασίλης Καμπάνης, πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ. Ο ίδιος επισήμανε ότι «για να πετύχει αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, πρέπει να περιλάβει διάταξη για καθιέρωση μαθήματος φορολογικής συνείδησης στα σχολεία, γιατί αλλιώς σε 20 χρόνια θα συζητάμε τα ίδια πράγματα».

   Ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ είπε ότι όταν υπάρξουν οι κατάλληλες δημοσιονομικές συνθήκες πρέπει να γίνει περαιτέρω μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών και νομικών προσώπων και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη μείωσης των υπέρογκων προστίμων στην καθημερινότητα του Έλληνα φορολογούμενου και των επιχειρήσεων, διατήρηση του αφορολόγητου και επέκτασή του σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, περαιτέρω κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, εισφοράς αλληλεγγύης και ΕΝΦΙΑ.

    Ο κ. Καμπάνης ζήτησε ακόμα μείωση του ποσοστού προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων και πρόνοια, ώστε κάποιος να μπορεί να πληρώνει εθελοντικά ποσοστό στη διάρκεια του τρέχοντος έτους και αυτό να αφαιρείται ισόποσα από φόρο και προκαταβολή και μείωση των εξόδων των τραπεζικών συναλλαγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι περισσότεροι Έλληνες μπήκαν στο δικό τους σπίτι με τη στήριξη της Εθνικής Tράπεζας.