Ο Ντόναλντ Τραμπ ο πρώην πλέον Πρόεδρος των ΗΠΑ πέρα από το έντονο ταπεραμέντο του, είχε και μία ιδιαιτέρως πολυτάραχη και θορυβώδη προσωπική ζωή, καθώς μετράει δύο διαζύγια ενώ μετά την ήττα του στις αμερικανικές εκλογές πολλοί πιστεύουν ότι σύντομα η 46χρονη Μελάνια θα αποτελέσει το τρίτο διαζύγιο κατά σειρά.

Όμως, πριν τη Μελάνια υπήρχε μια ιδιαιτέρως ισχυρή γυναίκα στο πλευρό του και αυτή δεν ήταν άλλη από την Ιβάνα Τραμπ.

H Tσεχοσλοβάκα Ιβάνα γνώρισε τον Τραμπ στην Νέα Υόρκη, ενώ τότε δούλευε ως μοντέλο. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το Απρίλιο του 1977, όταν εκείνη ήταν 28 και ο γάμος τους κράτησε 14 χρόνια. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά με την Ιβάνα να ζητάει διαζύγιο το 1991.

Ωστόσο, είναι γνωστό οτι αυτή προερχόταν από φτωχή οικογένεια αφού ήταν κόρη ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού και μιας τηλεφωνήτριας αλλά η ζωή της άλλαξε άρδην όταν γνώρισε τον μεγιστάνα.

Το διαζύγιο κόστισε στον Ντόναλντ Τραμπ εκατομμύρια, με τον εκκεντρικό μεγιστάνα να της δίνει 14 εκατ. δολλάρια, ένα διαμέρισμα στο Plaza, ένα ακίνητο στο Κονέκτικατ με 45 δωμάτια καθώς και πρόσβαση στο σπίτι του στην Φλόριντα, που χρησιμεύει επίσης ως ιδιωτική λέσχη, σύμφωνα με το Vanity Fair.

Αλλά η Ιβάνα δεν έμεινε με τα ποσά που της είχε δώσει ο Τραμπ, καθώς αυτή αξιοποίησε το όνομα του Trump και άνοιξε διάφορες επιχειρήσεις όπως την Ivana Inc. και την Ivana Haute Couture, ενώ αγόρασε και το 33% μιας μεγάλης εφημερίδας στην Κροατία. Πέρα από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η Ιβάνα εμφανιζόταν και σε διάφορα τηλεοπτικά σόου και ταινίες όπως το “Ivana Young Man” το “Dancing With The Stars” στην Ιταλία και το “First Wives Club”.

Και ενώ με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να μεγαλώσει αρκετά την περιουσία της, η ίδια δεν επαναπαύτηκε. Μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε έντονα με την συγγραφή βιβλίων ανάμεσά τους την αυτοβιογραφία με τον τίτλο “Raising Trump” και το “The Best Is Yet to Come: Coping With Divorce and Enjoying Life Again” .

‘Ολες αυτές οι δραστηριότητες που επέλεξε να κάνει την οδήγησαν να ξεπεράσει ακόμα και τη Μελάνια σε περιουσία.