Social

Ποια είναι η τροφή που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου

Διαβάστε ποια είναι η τροφή που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου

xiroi

Όπως δείχνει νέα μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Natural Medicine, τα καρύδια και γενικότερα οι ξηροί καρποί εμπίπτουν στα φαγητά που συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

Πρόκειται για το πιο βασικό εύρημα αυτής της μελέτης που παρακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες 7.216 ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση καρυδιών των συμμετεχόντων αξιολογήθηκε στην αρχή της μελέτης χρησιμοποιώντας ένα ερωτηματολόγιο που χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια προσωπικών συνεντεύξεων από διαιτολόγους.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τη συχνότητα και την ποσότητα κατανάλωσης ξηρών καρπών (και συγκεκριμένα καρυδιού). Για τους σκοπούς αυτής της μελέτης, τα 28 γραμμάρια κατανάλωσης ξηρών καρπών θεωρήθηκαν μία μερίδα.

Τι ανακάλυψαν οι ερευνητές;

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης που κατά μέσο όρο κράτησε 4,8 έτη σημειώθηκαν 323 συνολικοί θάνατοι, συμπεριλαμβανομένων 81 θανάτων από καρδιαγγειακά και 130 από καρκίνο.

Η κατανάλωση καρυδιών συσχετίστηκε με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας από όλες τις αιτίες.

Σε σύγκριση με τους μη καταναλωτές, τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερες από τρεις μερίδες ξηρών καρπών την εβδομάδα είχαν 39% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας.

«Παρατηρήθηκε παρόμοιο προστατευτικό αποτέλεσμα κατά των θνησιμότητας από καρδιαγγειακά και τον καρκίνο. [...] Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν την επίδραση της κατανάλωσης ξηρών καρπών σε όλα μας τα αποτελέσματα» καταλήγουν οι ερευνητές.

Δείτε επίσης