Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στη σεξουαλική σας ζωή, πρώτα από όλα μιλήστε με τον σύντροφο σας. Όταν αυτό αποδειχτεί ανεπαρκές, δοκιμάστε τα ακόλουθα βότανα για τόνωση της ερωτικής διάθεσης και φυσικά συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Θεραπευτικό σπαράγγι

Γνωστό στα σανσκριτικά/ινδικά με την ονομασία shavatari, το φυτό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αγιουρβεδική ιατρική για την ενίσχυση της γυναικείας ζωτικότητας αλλά και ως αφροδισιακό τόνωσης της σεξουαλικής επιθυμίας. Το βότανο δεν έχει άμεσα αποτελέσματα, αλλά καταναλώνοντάς το συχνά μπορεί να βελτιώσει τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού σας και να θρέψει τα όργανα του αναπαραγωγικού συστήματος. Μακροπρόθεσμα, προκαλεί αύξηση της ερωτικής σας διάθεσης.

Ευρυκόμη η μακρόφυλλος

Γνωστή και ως tongkat ali, πρόκειται για τις ρίζες ενός μαλαισιανού δέντρου. Απαντάται επίσης και με την ονομασία Long Jack.
Στα οφέλη των ριζών αυτών περιλαμβάνονται η αυξημένη σεξουαλική ορμή και οι ισορροπημένες ορμόνες.
Όταν οι ορμόνες σας βρίσκονται σε φυσιολογικά ή στα ανώτερα δυνατά επίπεδα, το σώμα είναι περισσότερο αναμενόμενο να απολαύσει την ερωτική επαφή.

Cnidium Monnieri

Με καταγωγή από την Κίνα χρησιμοποιήθηκε για δεκαετίες ολόκληρες για τη βελτίωση της υγείας του αναπαραγωγικού συστήματος και για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας ανδρών και γυναικών.
Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις σεξουαλικών δυσλειτουργιών, στυτικής δυσλειτουργίας και ανδρικής ανικανότητας.

Τζίνσενγκ

Το τζίνσενγκ είναι μία εξαίρετη πηγή ενέργειας και ένα φυσικό αγγειοδιασταλτικό που διαστέλλει τις αρτηρίες του πέους βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της στύσης, χάρη στην αυξημένη απελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου. Επιπλέον, επιτρέπει σε περισσότερο αίμα να εισέλθει στο πέος τόσο σε συνθήκες που είναι χαλαρό αλλά και όταν βρίσκεται σε στύση.

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα φυσικό αφροδισιακό προϊόν που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους με πεσμένη σεξουαλική επιθυμία. Το μπαχαρικό αυτό βελτιώνει την αιμάτωση στην περιοχή της κοιλιάς.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να βελτιώνει την αιμάτωση και στην περιοχή που βρίσκονται τα γεννητικά όργανα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.