Ποιες τροφές δεν πρέπει να καταναλώνετε με άδειο στομάχι

Ορισμένες τροφές δεν πρέπει να καταναλώνουμε όταν έχουμε άδειο στομάχι.

Αναλυτικά αυτές είναι:

Σκέτα φρούτα

Φοβήθηκες μην παραφάς και επέλεξες την πιο light επιλογή. Όμως πέρα από το γεγονός ότι τα φρούτα δεν θα σε χορτάσουν, θα ενεργοποιήσουν και την ορμόνη της πείνας, κάνοντάς σε να πεινάς ακόμη εντονότερα. Άσε που αν προτιμάς τα ξινά, το στομάχι σου θα διαμαρτυρηθεί. Συνδύασέ τα με ξηρούς καρπούς ή λίγο γιαούρτι για να εξισορροπήσεις την κατάσταση τόσο από άποψη γεύσεις όσο και ως προς την πρωτεΐνη.

Μερικοί το προτιμούν καυτό

Όμως το άδειο στομάχι σου δεν ανήκει σε αυτούς. Για να αποφύγεις τις καούρες, πριν πέσεις με τα μούτρα στο τσίλι, πιες ένα ποτήρι γάλα ή φάε ένα γιαουρτάκι.

Μικροσκοπικά σνακ

Τα πέντε αμύγδαλα που είχες για να σου κόψουν λίγο την όρεξη στις 10 το πρωί, δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν καθόλου αν θυμήθηκες να βάλεις κάτι στο στόμα σου στις 5 το απόγευμα. Και ειδικά αν το μικροσκοπικό σου σνακ ανήκει στην κατηγορία των υδατανθράκων, τα πράγματα χειροτερεύουν περισσότερο, αφού αντί να μειώσει την όρεξή σας, θα οδηγήσει σε απότομη αύξηση και έπειτα πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, εντείνοντας τόσο την πείνα, όσο και την κούρασή σας.

Σούσι

Εντάξει, πιστεύουμε ότι δεν παραγγέλνεις σούσι κάθε φορά που σε πιάνει πείνα. Αν, όμως, τύχει, φρόντισε να φας κάτι μικρό όσο το περιμένεις. Το λευκό ρύζι που περιέχει το σούσι είναι φτωχό σε φυτικές ίνες και η σόγια σος προκαλεί δίψα – έτσι, παρασυρόμαστε, νομίζουμε ότι πεινάμε περισσότερο από το πραγματικό και καταλήγουμε να τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες από ό,τι χρειάζεται.