Πέτρος Φιλιππίδης: Σοκ στο πανελλήνιο - Πληθαίνουν οι καταγγελίες για απόπειρες βιασμού σε βάρος του ηθοποιού

Αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικές κατηγορίες σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του, βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη, έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος.

Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έχουν υποβληθεί τρεις καταγγελίες από γυναίκες συναδέλφους του, που υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση. Η πρώτη καταγγελία αφορά το αδίκημα του βιασμού και τελέστηκε το 2008.

Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται αρχικά να αφορούσε απόπειρα βιασμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό που έκρινε ότι πρόκειται για τετελεσμένη πράξη.

Ο βιασμός μοιάζει να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε, με σκοπό να κάνουν κουβέντα για κάποιον ρόλο.

Όσον αφορά στις απόπειρες βιασμού, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έγιναν το 2010 και το 2014, με τα θύματα να επισημαίνουν ότι ήρθαν αντιμέτωπα με βίαιες πράξεις, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο ηθοποιός κατηγορείται ότι απομόνωσε τη συνάδελφό του στο καμαρίνι του και μέσω έντονων χτυπημάτων την κακοποίησε σεξουαλικά.

Σχετικά με τη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η γυναίκα κλειδώθηκε από τον δράστη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό και ήρθε αντιμέτωπη με βίαιη συμπεριφορά.

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενο αποδέχθηκε την πρότασή του να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του.

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν δεν επιτύγχανε τον σκοπό του φαίνεται να εξαπέλυε απειλές στις συναδέλφους του για επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός ηθοποιός αρνήθηκε μέσω υπομνήματος εξηγήσεων που κατέθεσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργήθηκε από τον κ. Σπυρόπουλο τις εις βάρος του καταγγελίες. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ο οποίος θα προχωρήσει σε κύρια ανάκριση για την υπόθεση.