Ποιο είναι τo επιτραπέζιο παιχνίδι που ξεπούλησε για τα φετινά Χριστούγεννα;

Ο κορωνοϊός έβαλε ολόκληρο τον πλανήτη σε lockdown, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να περιοριστούν και να απομονωθούν στο σπίτι τους. Κάποιοι από αυτούς ένιωθαν έντονο το αίσθημα της οκνηρίας, ενώ άλλοι αποφάσισαν να γίνουν πιο δημιουργικοί, δημιουργώντας νέα πράγματα.

Τον άπλετο χρόνο που είχαν στο πρώτο lockdown λοιπον τέσσερις αδελφές αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν και έτσι δημιούργησαν ένα παιχνίδι, το οποίο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς του έδωσαν το όνομα «Corona»

Το παιχνίδι «Corona», είναι βασισμένο στην πανδημία, το οποίο μπορούν να το παίξουν έως και τέσσερα άτομα. Ο σκοπός είναι ο εξής: Να αγοράσουν όλα τα επιθυμητά αγαθά που έχει στην λίστα του ένας ηλικιωμένος κύριος, ο οποίος δεν μπορεί να βγει στην αγορά φοβούμενος τον κορονοϊό. 

Οι παίκτες συλλέγουν και ανταλλάσσουν κάρτες παιχνιδιού και ο νικητής είναι όποιος παραδώσει πρώτος όλα τα ψώνια. Τα εμπόδια στην πορεία περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση του ιού, που σας στέλνει σε καραντίνα ή για παράδειγμα την ανησυχία των πολιτών, με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ράφια από μακαρόνια ή από χαρτιά υγείας.

«Η βασική αρχή του παιχνιδιού είναι η αλληλεγγύη», δήλωσε η 20χρονη Σάρα στο Reuters TV από το πατρικό της στην δυτική πόλη του Βισμπάντεν.

Εντυπωσιασμένος με τις προσπάθειες των παιδιών του, ο πατέρας, Μπένεντικτ, αποφάσισε να εμπορευματοποιήσει το παιχνίδι προσλαμβάνοντας έναν καλλιτέχνη για να σχεδιάσει το ταμπλό, τις κάρτες και το κουτί.