Οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην Αγγλία που «φιλοξενεί» το τελευταίο έργο του Banksy το έχουν βάλει προς πώληση.

Το συγκεκριμένο έργο, με τίτλο «Aachoo», απεικονίζει μια γυναίκα που φτερνίζεται και της φεύγει η οδοντοστοιχία από το στόμα.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης δημοσίευσε μια φωτογραφία της τοιχογραφίας στη σελίδα του στο Instagram, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο δημιουργός του έργου.

Αναφορές αργότερα κυκλοφόρησαν ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού καθυστέρησαν την πώλησή του, αλλά ο γιος της ιδιοκτήτριας, Νικ Μάκιν, λέει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ο Μάκιν είπε στο BBC ότι η μητέρα του καθυστέρησε να πωλήσει το σπίτι για δύο ημέρες, αλλά αυτή προχωράει κανονικά.

Banksy’s latest mural titled “Aachoo!!” that has appeared on a wall in Bristol, England, Thursday Dec. 10, 2020. Banksy’s latest mural has delayed – but not thwarted – a homeowner’s plans to sell in Bristol after it recently appeared on the house’s exterior wall. (Claire Hayhurst/PA via AP)

«Έχει αυξηθεί η αξία του και έπρεπε να αφιερώσει λίγο χρόνο για να το σκεφτεί, αλλά η απόφασή της να το πωλήσει δεν έχει αλλάξει» είπε.

Ο Μάκιν είπε ακόμα ότι επάνω στον τοίχο που φιλοξενεί το έργο έχει τοποθετηθεί μία διαφάνεια για να το προστατεύει καθώς επίσης έχει εγκατασταθεί σύστημα συναγερμού.

Οι τοιχογραφίες του Banksy πωλούνται για περισσότερα από 100.000 δολάρια.