Μέσω Facebook επέλεξε να απαντήσει ο πρόεδρος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς στην επίθεση που του εξαπέλυσε μέσω twitter ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «κυρίαρχος» στους κεντρώους ψηφοφόρους και μάλιστα η αποδοχή του από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝ. ΑΛ αγγίζει το 92%! Σε αυτό ακριβώς το ποσοστό στάθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, χαρακτηρίζοντάς το «εμβερικό», προφανώς από τον Εμβέρ Χότζα.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Ο φίλος Στράτος Φαναράς της Μέτρον Ανάλυσις, ξέχασε να γράψει ότι η δημοσκόπηση με το Εμβερικό 92% έγινε ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης που ήταν κάποτε στο χώρο μας. Στράτο σε κατηγορώ ευθέως για φανταστική δημοσκόπηση και σε προκαλώ να με μηνύσεις! Τι όχι;;;»

Μέσω facebook λοιπόν, ο κ. Φαναράς απαντά εκφράζοντας τη λύπη και τη στεναχώρια του ενώ λέει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μήνυση.

Ταυτόχρονα,  δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τη δημοσκόπηση λέγοντας «οι σημερινοί 80αρηδες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με τους συνοδούς τους είναι οι 35αρηδες της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτοί που ακολούθησαν το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα εκλογική συμπεριφορά και να ψηφίσουν ΝΔ ας μην ανησυχεί τόσο, αλλά ίσως έχουν κάποιο λόγο να πουν μια καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό (και όχι για τη ΝΔ).
Εξ ου και στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κινείται στην αναγωγή περίπου στα επίπεδα που κατέγραψε στις εκλογές.»

Αναλυτικότερα:

Αλλο και τούτο.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ήρθε να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο όσων με έχουν κατηγορήσει κατά καιρούς ότι έκανα ψευδή δημοσκόπηση για να τους πλήξω.
Ειλικρινά δεν το περίμενα γιατί τον γνωρίζω και τον τιμώ.
Και βεβαίως στεναχωρήθηκα για άλλη μια φορά. Είναι πια τόσες πολλές αυτές οι φορές κι ακόμα να συνηθίσω.
Θέλω να του πω δημοσίως και θα το έκανα και ιδιωτικώς αν μου τηλεφωνούσε ότι θα επιμείνω να αναζητώ τις αιτίες των πραγμάτων, δεν θα ψάχνω πως να παρακάμψω τα δύσκολα ερωτήματα και προφανώς δεν θα τον μηνύσω όπως μου ζητά να κάνω. Εδώ δε μήνυσα άλλους κι άλλους.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι εσαεί θα κρατώ αυτή τη στάση. Κάποτε ίσως αποφασίσω ότι έφτασε “ο κόμπος στο χτένι”.
Το δεύτερο που θέλω να του πω είναι ότι οι σημερινοί 80αρηδες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με τους συνοδούς τους είναι οι 35αρηδες της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτοί που ακολούθησαν το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα εκλογική συμπεριφορά και να ψηφίσουν ΝΔ ας μην ανησυχεί τόσο, αλλά ίσως έχουν κάποιο λόγο να πουν μια καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό (και όχι για τη ΝΔ).
Εξ ου και στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κινείται στην αναγωγή περίπου στα επίπεδα που κατέγραψε στις εκλογές.
Και τέλος, ευτυχώς που η έρευνα αυτή γίνεται σε μηνιαία βάση και θα είμαστε εδώ πιθανόν όλοι μαζί και τον επόμενο μήνα για να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο της επιρροής του Κυριάκου στο Κέντρο και τι συμβαίνει με τις σχέσεις του με τη Δεξιά.
Σε κάθε περίπτωση ειρήνη υμίν σύντροφοι.
Δεν έκανα “φανταστική” δημοσκόπηση.
Εδω δεν αντέγραψα ποτέ μου σε εξετάσεις ούτε από ψίθυρο συμφοιτητή μου ή συμμαθητή μου, τέτοιο τερατούργημα κατά της Δημοκρατίας θα έκανα μετά από 30 χρόνια ερευνητικής πορείας;
Υγ. Για λόγους τύπου αλλά και ουσίας να αναφέρω ότι κάθε εταιρεία μέλος του ΣΕΔΕΑ ελέγχεται τακτικά ή έκτακτα όπως ο νόμος ορίζει.»

Στη συνέχεια ο κ. Κεγκέρογλου τον ευχαρίστησε για την απάντηση και για την «παραδοχή ότι το Εμβερικό 92% αφορά ειδικό κοινό που εμβολιάζεται»