Αλλαγές στο κοινοβουλευτικό τοπίο μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ
Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για αξιωματική αντιπολίτευση – Το νέο κόμμα Κασσελάκη επιδιώκει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση – Μεγαλώνει η δεξαμενή των ανεξάρτητων και γίνεται 5η δύναμη στη Βουλή

Η νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σεισμικές αλλαγές στο κοινοβουλευτικό τοπίο. Οι ανεξαρτητοποιήσεις τεσσάρων βουλευτών αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ με 31 βουλευτές, όσους αριθμεί και το ΠΑΣΟΚ.
Αν όμως υπάρξει ένταξη έστω και ενός ανεξάρτητου στο ΠΑΣΟΚ ή ακόμη μια αποχώρηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τότε ο τίτλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταβιβάζεται στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
Το νέο κόμμα Κασσελάκη θα έχει “πρόωρη” κοινοβουλευτική παρουσία;
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε το Σάββατο τη δημιουργία νέου κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδιώξει να πετύχει πρόωρη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι παραιτηθέντες θα τον στηρίξουν, αφού με την παραίτησή τους δεν παρέδωσαν και την έδρα τους.
Ο απαιτούμενος αριθμός για σύσταση νέας Κ.Ο είναι 10 βουλευτές. Ο Κασσελάκης στοχεύει όχι μόνο στους 4 που ήδη παραιτήθηκαν από την Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αναμένει εναγωνιωδώς τι θα πράξουν οι: Θεοδώρα Τζάκρη, Νίνα Κασιμάτη, Ευάγγελος Αποστολάκης, Βασίλης Κόκκαλης, Έλενα Ακρίτα, Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώτα Πούλου, Γιώργος Γαβρήλος. Ακόμη, ήδη ανεξάρτητη είναι και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού.
Οι ανεξάρτητοι έγιναν 5η δύναμη στη Βουλή
Την ίδια ώρα η επικείμενη αποχώρηση των 4 από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την δεξαμενή των ανεξάρτητων στους 18 βουλευτές καθιστώντας τους 5η δύναμη στην Βουλή με μόλις 3 λιγότερα μέλη από το ΚΚΕ και 7 περισσότερα από την Ελληνική Λύση.