Αλληλοκαρφώματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το μονοσέλιδο πόθεν έσχες Κασσελάκη

Πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν μήπως οι ανεπαρκείς εξηγήσεις Κασσελάκη για το πόθεν έσχες οδηγήσουν σε «φαινόμενα τύπου Κατρούγκαλου», όπως συνέβη στις τελευταίες, εθνικές εκλογές

πόθεν έσχες Κασσελάκη,

Ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Οικονόμου άναψε φωτιές στην Κουμουνδούρου με τις πρόσφατες δηλώσεις του για δήθεν «συναλλαγή» από στελέχη της Κουμουνδούρου (φωτογραφίζοντας Χριστοδουλοπούλου, Βούτση και Βαρεμένο) επί των ημερών διακυβέρνησης Τσίπρα στη διάρκεια του ελέγχου του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, έκανε λόγο για «αθλιότητες» εκ μέρους του κ. Οικονόμου για τον οποίο είπε ότι «θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει» ενώ ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε ατυχή παρέμβαση τη συγκεκριμένη στιγμή, τη δήλωση Οικονόμου, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το αν έγινε σωστή δουλειά στον έλεγχο των Πόθεν Έσχες κι επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε την τοποθέτηση Γ. Τσίπρα στο 20:20 του βίντεο που ακολουθεί:
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση Οικονόμου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, επιχείρησε να «μαζέψει» το ζήτημα δηλώνοντας «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Μπουρλότο στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς 

Έντονη ήταν η αντίδραση και της Νέας Αριστεράς καθώς κάποια από τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε να εμπλέξει ο κ. Οικονόμου έχουν «μετακομίσει» στο κομμα αυτό σε ανακοίνωση του οποίου γίνεται λόγος για «τακτικές Τραμπ» εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη με «εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου».

Αναπάντητα ερωτήματα στο πόθεν έσχες Κασσελάκη

Την ίδια ώρα το γεγονός ότι από την παρουσίαση του excel Κασσελάκη για την περιουσία του έχουν προκύψει σειρά από αναπάντητα ερωτήματα, πυροδοτώντας το δημόσιο διάλογο τις τελευταίες ώρες, έχουν φέρει σε αμηχανία ακόμη και τον «στενό κύκλο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, ορισμένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν αφεθεί με την εντύπωση ότι η δημοσιοποίηση της περιουσίας του Στέφανου Κασσελάκη θα συνοδευόταν και από την αντίστοιχη τεκμηρίωση, κάτι το οποίο δεν συνέβη, απομακρύνοντας αρκετούς του ΣΥΡΙΖΑ από τα… τηλεοπτικά πάνελ.
Οι υπαινιγμοί Οικονόμου

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Θανάσης Οικονόμου ως καλεσμένος της εκπομπής «Επόμενη Ημέρα» απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη με αφορμή τη συζήτηση περί του Πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προβαίνοντας σε απίστευτες καταγγελίες για πρώην Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά για τους μετέχοντες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής: «ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ερωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κύριος Βαρεμένος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου».Τότε, ο κύριος Οικονόμου σχολίασε πως «μα η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια», αφήνοντας εμβρόντητους τους παρευρισκόμενους στο πάνελ.

«Μα τι μπλέκετε τώρα, εγώ σας λέω για την Επιτροπή» είπε ο κ. Κακλαμάνης με τον Θανάση Οικονόμου να επιμένει πως «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κύριε Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές».
Υπόχρεος αρχικής δήλωσης

Η «γραμμή άμυνας» που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε και από το Ηράκλειο χθες το βράδυ είναι ότι η πλατφόρμα του Πόθεν Έσχες δεν ήταν ανοιχτή όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να καταθέσει τη λεπτομερή του δήλωση. Βεβαίως, ο ίδιος από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι περιμένει λεπτομερή στοιχεία από το αμερικανικό IRS, προκειμένου να περιγράψει λεπτομερώς την περιουσιακή του κατάσταση σε βάθος χρόνου.

Ο εν λόγω ισχυρισμός του κ. Κασσελάκη είναι διάτρητος, καθώς ο κάθε υπόχρεος μπορεί κανονικά να υποβάλλει στην υφιστάμενη πλατφόρμα την αρχική δήλωση που αναφέρεται στην ημερομηνία που εξελέγη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο του 2023. Σε δεύτερο χρόνο, πράγματι, όταν ανοίξει η νέα πλατφόρμα, θα μπορεί να προχωρήσει στην πλήρη δήλωση, όπως όλοι οι υπόχρεοι πόθεν έσχες. Μάλιστα, χθες μιλώντας στο Ertnews, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αποκάλυψε ότι έκανε πόθεν έσχες πριν από μερικούς μήνες, τον Φεβρουάριο, έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υφυπουργού και εντός του τριμήνου που ορίζει ο νόμος, όπως και στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη.
Ίσως σας ενδιαφέρουν