«Ασύστολα ψεύδη», λέει το ΥΠΕΞ για το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαψεύδουν «κύκλοι» του ΥΠΕΞ τις πληροφορίες πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε ενημέρωση για το περιεχόμενό της, όσο αυτή συντασσόταν

ΥΠΕΞ, κτιριο ΥΠΕΞ, κτιριο υπεξ, κτίριο ΥΠΕΞ, υπουργειο εξωτερικων, υπουργείο εξωτερικών

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» αναφορικά με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τη Συμφωνία των Πρεσπών, δίνουν «κύκλοι» του ΥΠΕΞ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες πως ο κ. Γεραπετρίτης είχε ενημέρωση για το περιεχόμενό της, όσο αυτή συντασσόταν.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μεταφέρονται πληροφορίες του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, ο οποίος «υποστήριξε ότι ο υπουργός Εξωτερικών γνώριζε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, όσο αυτή συντασσόταν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Συμπληρώνεται, μάλιστα, πως ο κ. Γεραπετρίτης «μετέφερε πληροφορίες στον Μητσοτάκη».

Επίσης, η εφημερίδα εκφράζει ερωτήματα για το εάν είχε εμπλοκή το δικηγορικό γραφείο του υπουργού αλλά και εάν ήταν νόμιμο να έχει γνώση των εγγράφων μίας απόρρητης διακρατικής συνθήκης.

πρωτοσελιδο δημοκρατια, πρωτοσέλιδο δημοκρατία

Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, διαψεύδουν πλήρως τις πληροφορίες, σχολιάζοντας πως «ο κ. Γεραπετρίτης δεν γνωρίζει, δεν έχει συνομιλήσει, δεν έχει συναντήσει ποτέ τον (σ.σ. πρώην υπουργό Εξωτερικών) Κοτζιά».

«Δεν γνωρίζει ποιος συνέταξε τη Συμφωνία, ούτε ο ίδιος, ούτε το γραφείο του, είχε οποιαδήποτε σχέση» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν επισημαίνοντας πως «δεν γνώριζε ούτε λέξη για τη Συμφωνία έως ότου κατέστη δημόσια».

«Υπάρχουν κοινά ψεύδη και ψεύδη ασύστολης χυδαιότητας. Είμαστε στη δεύτερη κατηγορία. Και υφίστανται ευθύνες, και ποινικές, για όσους τα παράγουν ή διακινούν», καταλήγουν οι ίδιες πηγές του ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν