Χρυσοχοΐδης-ενδοοικογενειακή βία: Κάθε βράδυ 50 συλλήψεις, σήμερα 80 περιστατικά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι σε 10 μέρες τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας θα αυξηθούν και θα φτάσουν τα 63

O Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναφερόμενος στην ενδοοικογενειακή βία, ζήτησε:  «Να έχουμε επίγνωση πως έχει εξελιχθεί η κοινωνία μας».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ,  ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι σε 10 μέρες τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας θα αυξηθούν και θα φτάσουν τα 63, δηλαδή τουλάχιστον ένα σε κάθε νομό.

Τόνισε ακόμη πως κάθε βράδυ γίνονται από την αστυνομία 50 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και πως σήμερα έχουμε ήδη καταγγελίες για 80 περιστατικά και 46 συλλήψεις.

Επίσης, χαρακτήρισε φρικαλέα την υπόθεση «πως οι άνδρες δολοφονούν συντρόφους» , ωστόσο, διευκρίνισε ότι «αυτό συνέβαινε πάντα, πίσω από κλειστές πόρτες».

«Σήμερα έχουμε 80 περιστατικά, 46 συλλήψεις», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

«Μου έλεγε ο επικεφαλής της Κρήτης πως άρχισαν να ανοίγουν στόματα και από κυρίες από οικογένειες μεταναστών , η αστυνομία κάθε βράδυ σώζει ζωές», είπε.

«Μέχρι στιγμής υπάρχουν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας , σε 10 μέρες θα έχουμε 63 , σε κάθε νομό ένα γραφείο ενδοοικογενειακής βίας, και ήδη σε κάθε νομό λειτουργεί ήδη ένα safe house», είπε ακόμη.
Ίσως σας ενδιαφέρουν