Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Βορίδη για την ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού

Σχετικά με την ενημερωτική καμπάνια για τη συμμετοχή στις εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο κ. Βορίδης φέρνει «λίστα Πέτσα» για την ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού, υποστηρίζει ο Κ. Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την ενημερωτική καμπάνια για τη συμμετοχή στις εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Μετά την γενική κατακραυγή σε βάρος της κυβέρνησης για το σκάνδαλο της λίστας Πέτσα, ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος είχε δεσμευτεί με δημόσια δήλωσή του ότι η ενημερωτική καμπάνια για τη συμμετοχή στις εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού, θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και με τη συμμετοχή Διακομματικής Επιτροπής.

Αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, είχαμε καλέσει τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να ανακοινώσει εγκαίρως τους όρους και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης, να μην προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις και να διασφαλίσει τη διαφάνεια της διαδικασίας.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Με αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση 3 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία «FRANK and FAME» για την οργάνωση της επικοινωνιακής καμπάνιας για την ψήφο των αποδήμων.

Όλως τυχαίως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει στενή σχέση με τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό, αφού είναι αυτή που είχε αναλάβει την προεκλογική καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019.

Δεν ξέρουμε αν εκτελεστικός βραχίονας της συγκεκριμένης μεθόδευσης είναι ο κ. Βορίδης ή ο κ. Πέτσας που έχει και τη σχετική τεχνογνωσία από την πρώτη περίοδο της πανδημίας. Το βέβαιο είναι ότι ενορχηστρωτής είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του:

Αυτό το πάρτι με τις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων σε φίλους και αρεστούς δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η συνέχιση αυτών των πρακτικών αποτελεί τεράστια πρόκληση σε βάρος των πολιτών που ζουν σε συνθήκες πρωτοφανών περιορισμών λόγω της πανδημίας και βιώνουν τρομερή επαγγελματική και οικονομική ανασφάλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην θεσμική έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού για τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα ανεχθεί αδιαφανείς και ρουσφετολογικές πρακτικές στη διαχείριση των χρημάτων του κρατικού προϋπολογισμού. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα τις σχετικές αποφάσεις», καταλήγει ο κ. Ζαχαριάδης.

Επίκαιρη ερώτηση από Τζάκρη για το ίδιο θέμα

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν