Ευρωεκλογές – Επιστολική ψήφος: Σε εξέλιξη η διαδικασία διαλογής – Δείτε εικόνες

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχαν παραληθεί 155.000 επιστολικές ψήφοι

ακυρώνονται επιστολικές ψήφοι

Στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου πραγματοποιείται η διαδικαδία διαλογής των χιλιάδων ψηφοδελτίων με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Όπως εξήγησε ο Γενικός Έφορος Επιστολικής Ψήφου, Χρήστος Κατσιάνης, «εδώ ξεχωρίζονται και διαπιστώνεται η γνησιότητα των φακέλων και επισημαίνεται με ταινία γνησιότητας. Στη συνέχεια οι 12 εφορευτικές επιτροπές ταξινομούν τις ψήφους ανάλογα με το εκλογικό κέντρο στις λεγόμενες ειδικές κάλπες».

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχαν παραληθεί 155.000 επιστολικές ψήφοι με την ΕΡΤ να μεταδίδει ότι τις τελευταίες ώρες έχουν παραληθεί άλλες 14.000 με σάκους από τα ΕΛΤΑ και εταιρείες κούριερ.

Από το Υπουργείο Εσωτερικών εκτιμάται ότι από τους συνολικά 202.000 που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, έχουν ψηφίσει επιστολικά περίπου 180.000.

Ευρωεκλογές

Ευρωεκλογές

Ευρωεκλογές

Ευρωεκλογές

Ευρωεκλογές

Οι υπόλοιποι καθώς και όσων ο φάκελος δεν φτάσει εμπρόθεσμα στο Περιστέρι, (δηλαδή πριν από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου) θα λάβουν το βράδυ του Σαββάτου ένα sms στο τηλέφωνό τους από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα τους ενημερώνει ότι θα μπορούν να ψηφίσουν στο εκλογικό τους τμήμα μετά τις 11:00 το πρωί της Κυριακής.

Η καταμέτρηση για τα εκλογικά κέντρα που έχουν οριστεί για όσους ψηφίσουν με επιστολική ψήφο θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της Κυριακής όπως και σε όλα τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια.

Ίσως σας ενδιαφέρουν