Γεραπετρίτης: «Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα κεφαλοποίησε το καλό κλίμα που υπάρχει»

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων, στο ζήτημα της Μονής της Χώρας αλλά και στη Συμφωνία των Πρεσπών

Γεραπετρίτης, Γιώργος Γεραπετρίτης

Στο Mega μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 15/5 ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στη δημιουργία των θαλάσσιων πάρκων, ξεκαθαρίζοντας ότι θα γίνουν.  «Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν , είναι δέσμευση περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να υπαναχωρήσομε , δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, είναι περιβαλλοντικό θέμα θα έπρεπε να μας ενώνει όλους», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν όταν προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ενώ ο ομόλογός του της Τουρκίας Χακάν Φιντάν σημείωσε ότι για την Άγκυρα το συγκεκριμένο θέμα «δεν είναι ένα αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο».
Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, λέγοντας ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία κεφαλοποίησε το καλό κλίμα που υπάρχει».
Όσον αφορά το ζήτημα της Μονής της Χώρας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι: «Θέσαμε το θέμα της Μονής της Χώρας στον Ερντογάν. Είναι μια κατάσταση που ανατρέχει στον χρόνο. Το 2020 η Τουρκία αποφάσισε να μετατρέψει μια σειρά από μνημεία σε χώρους λατρείας. Κάτι που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης».
Γεραπετρίτης: «Είναι απαίτηση να υπάρχει πλήρης συμμόρφωση στη συμφωνία των Πρεσπών» 
Ίσως σας ενδιαφέρουν