Γεραπετρίτης μετά το ΚΥΣΕΑ: «Καλώ τους Έλληνες πολίτες στην περιοχή να παραμένουν σε ασφαλή τόπο και να ακολουθούν τις οδηγίες των πρεσβειών μας»
Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι, εφόσον απαιτηθεί, υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για ασφαλή εκκένωση
Δηλώσεις μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Βασικό θέμα του ΚΥΣΕΑ ήταν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τη συντονισμένη επίθεση Ισραήλ και ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών στην περιοχή.
Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι από το πρωί η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συντονισμό με τη συμμετοχή των εταίρων μας, για κοινή γραμμή.
Επεσήμανε ότι η προτεραιότητα είναι η μέριμνα των Ελλήνων πολιτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, υπενθυμίζοντας ότι ήδη λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές προς τούτο.
«Καλώ τους Έλληνες πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλή μέρη» είπε επίσης ενώ διαβεβαίωσε ότι, εφόσον απαιτηθεί, υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για ασφαλή εκκένωση.
Πρόσθεσε επίσης ότι τα συναρμόδια υπουργεία βρίσκονται σε επαφή με πλοία υπό Ελληνική σημαία που πλέουν στον Περσικό Κόλπο και φροντίζουν ώστε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία.