Η απάντηση Βορίδη στον Σαμαρά: «Μηδενιστική η κριτική του στην εξωτερική πολιτική»
«Εάν έχει πατριωτικά ελλείμματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε για ποιο λόγο έχει πάρει δυο φορές 41%;»
Στην επίθεση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη απάντησε ο Μάκης Βορίδης.
«Εάν έχει πατριωτικά ελλείμματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε για ποιο λόγο έχει πάρει δυο φορές 41%; Γιατί έχει επιβραβευτεί η πολιτική του και μετά από επτά χρόνια διακυβέρνησης εξακολουθεί να προηγείται με 12-15%. Πότε έχει ξαναγίνει αυτό στη μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία;» ανέφερε αρχικά ο κ. Βορίδης.
Παράλληλα υποστήριξε πως οι αντιδράσεις της Τουρκίας δεν προέρχονται από τον κατευνασμό, αλλά από την ενεργή εξωτερική πολιτική, η οποία την έχει «στριμώξει», ενώ καταλόγισε στον πρώην πρωθυπουργό «μηδενιστική κριτική».
«Αυτή η κυβέρνηση τι έχει κάνει; Τα 12 ν. μ. στο Ιόνιο, τα εξοπλιστικά με τις φρεγάτες, τα Rafale και τα F35, εξορύξεις στο σημείο του ψευδομνημονίου Τουρκίας-Λιβύης. Εάν ήταν εύκολα και αυτονόητα και απλά όλα αυτά, τότε γιατί δεν τα είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις;» διερωτήθηκε.
Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.