Τι σηματοδοτεί η πρωτοβουλία Τριαντόπουλου – Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης
Στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία για τις πραγματικές επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

Στην αντεπίθεση κατά της αντιπολίτευσης πέρασε η κυβέρνηση για την υπόθεση Τριαντόπουλου στέλνοντας μήνυμα στην κοινωνία ότι εννοεί στο έπακρο όσα λέει για αλήθεια, φως και δικαιοσύνη.
Η πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας να ζητήσει από την προανακριτική την παραπομπή του στη δικαιοσύνη και η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης άνοιξε έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία για τις πραγματικές επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη έδωσε τον τόνο καθώς σημείωσε πως η δήλωση Τριαντόπουλου διαλύει και τα τελευταία επιχειρήματα περί συγκάλυψης, ότι το ΠΑΣΟΚ πρακτικά ομολογεί ότι είχε ήδη βγάλει καταδικαστικό πόρισμα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι προτιμά τα κόμματα να διαδραματίσουν το ρόλο του δικαστή και όχι οι τακτικοί δικαστές των ανώτατων δικαστηρίων.
Ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να καταρρίψει κάθε αιχμή περί συγκάλυψης και η πραγματικότητα να δικαιώσει αυτό που από την πρώτη στιγμή λένε για την αντιπολίτευση, δηλαδή ότι δεν ενδιαφέρεται για αλήθεια και δικαιοσύνη, αλλά μόνο για να πλήξει την κυβέρνηση και να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη εργαλειοποιώντας το τραγικό δυστύχημα, τον πόνο των συγγενών των θυμάτων και τα ηχηρά σχετικά αιτήματα της κοινωνίας.
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού ήρθε να δώσει και μία ακόμα διάσταση καθώς από τη μία έθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους για το γενναίο βήμα του κ. Τριαντόπουλου και από την άλλη κατέστησε σαφές ότι στα υπό αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος θα είναι και το 86 «ώστε να διακρίνεται το ποινικό στοιχείο της δίωξης των υπουργών από τις κατά καιρούς πολιτικές αντιπαραθέσεις». Το μήνυμά του ότι «αποστολή του Κοινοβουλίου δεν είναι, ούτε να αθωώνει πολιτικούς φίλους, ούτε να καταδικάζει πολιτικούς αντιπάλους», είναι σαφές ότι απευθύνεται προς την αντιπολίτευση και έρχεται να συμβαδίσει με την αυτονόητη επιθυμία της κοινωνίας.
Κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν αυτός που έλεγε πως θα πρέπει να πηγαίνει στον φυσικό δικαστή όποιος κι αν εμπλέκεται χωρίς καμία προστασία.
Ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης από την κυβέρνηση «στριμώχνουν» το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και για άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Με αφορμή τη θετική θέση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου, από την κυβέρνηση επαναφέρουν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη να ψηφίσουν από κοινού συγκεκριμένες διατάξεις. «Θα ανταποκριθεί το ΠΑΣΟΚ;», ρωτούν με νόημα συνεργάτες του πρωθυπουργού ενώ παράλληλα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό που επιδιώκει είναι να συγκροτηθεί αντικυβερνητικό μέτωπο χωρίς ωστόσο να γίνεται καμία κουβέντα για εναλλακτικές κοστολογημένες πολιτικές.
Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου αύριο το πρωί να συμμετάσχει πρώτα στη σύνοδο των ηγετών του ΕΛΚ και μετά στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στην ατζέντα είναι η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, θέματα πολυμέρειας και ωκεανών παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η οικονομία, η ανταγωνιστικότητα παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ και η παρουσίαση της Λευκής Βίβλου για το μέλλον της ευρωπαϊκής άμυνας.