Κασσελάκης: «Χώρα που αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν δεν λέγεται ευρωπαϊκή»

Τους Φούρνους και την Ικαρία επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Φούρνοι, Ικαρία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου και σήμερα βρέθηκε στην Ικαρία και τους Φούρνους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη θερμή υποδοχή και τις συνομιλίες με τους κατοίκους, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ικαρίας, την κατάσταση στο οποίο περιέγραψαν με μελανά χρώματα κάτοικοι και υγειονομικοί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το 50% του προσωπικού του συγκεκριμένου νοσοκομείου είναι επικουρικό, ενώ η υποστελέχωση καθιστά προβληματική τη λειτουργία του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάχθηκε υπέρ των μονιμοποιήσεων των υγειονομικών και της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού. Σκοπός είναι να καλυφθούν τα κενά και να παρέχονται υπηρεσίες με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια για τους ασθενείς.

«Δεν μπορεί να μας κουνάνε το δάχτυλο οι κυβερνώντες, όταν οι γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία. Χώρα η οποία από αμέλεια αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ. Κασσελάκης.

Επανέλαβε τις βασικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μεταξύ αυτών, η θέσπιση ενός προγράμματος Στέγης για νοσηλευτές και γιατρούς στα νησιά, υπό την κεντρική ευθύνη της Πολιτείας και όχι του εκάστοτε δήμου.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της ανακατεύθυνσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας. Στη δημόσια Υγεία αυτή τη στιγμή κατευθύνεται μόλις το 4,8% των εν λόγω κονδυλίων.
Εξίσου ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του Στέφανου Κασσελάκη από τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή των Φούρνων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε εκτενώς με τους ανθρώπους του νησιού για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας, το Αγαθονήσι, η Σάμος και στη συνέχεια η Χίος.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν