Κορωνοϊός: Μείωση εμβολιασμών τον Οκτώβριο – Πώς θα δράσει η κυβέρνηση

Μεταξύ άλλων, θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί η συνεργασία που ήδη «τρέχει» σε τοπικό επίπεδο με φορείς, προκειμένου να πειστούν κάποιοι τουλάχιστον από τους δύσπιστους να κάνουν το εμβόλιο

Δύσκολος μήνας ο Οκτώβριος για τους εμβολιασμούς, καθώς φαίνεται ότι καταγράφεται «φρενάρισμα» σε αυτούς σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Με βάση μάλιστα ορισμένες πληροφορίες η μείωση αυτή φτάνει κοντά στο 50%.

Είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο για την επιχείρηση εμβολιασμών, μια και η δεξαμενή των αναποφάσιστων μικραίνει. Άρα σιγά σιγά οι αρμόδιες αρχές έρχονται αντιμέτωπες με τον λεγόμενους «σκληρούς» αντιεμβολιαστές, οι οποίοι δύσκολα θα πειστούν για διαφόρους λόγους να ενεργήσουν διαφορετικά.

Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο, στην κυβέρνηση επιλέγουν μια απολύτως στοχευμένη τακτική για το προσεχές διάστημα, αποφεύγοντας να έρθουν σε ρήξη με όλους όσοι λένε «όχι» στο εμβόλιο.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Οι αρμόδιες αρχές επικεντρώνουν πλέον τις προσπάθειες τους σε περιοχές της χώρας που καταγράφεται πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Τέτοιες περιοχές βρίσκουμε κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, για τις οποίες θα γίνει προσπάθεια να ανέβουν τα ποσοστά εμβολιασμών τους κυρίως μέσω των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί η συνεργασία που ήδη «τρέχει» σε τοπικό επίπεδο με φορείς, προκειμένου να πειστούν κάποιοι τουλάχιστον από τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. Ακόμα και ένας να το κάνει θα είναι κέρδος, όπως λένε χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού δείχνει να πιάνει «ταβάνι», θεωρούν ότι το τείχος ανόσιας χτίζεται έστω και με δυσκολία, συνυπολογίζοντας την συνολική εικόνα της χώρας.

Οι εμβολιασμένοι αγγίζουν σχεδόν το 70% ενώ το ποσοστό του πληθυσμού που φαίνεται ότι έχει πλέον ανοσία φτάσει περίπου το 10%. Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη μέχρι τα Χριστούγεννα η εικόνα θα είναι καλύτερη και άρα η επιστροφή σε μίας κάποια μορφής καθημερινότητα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ίσως σας ενδιαφέρουν