Κύκλωμα τρομοκρατίας-Θεοδωρικάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων

Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το μακελειό που σχεδίαζαν Πακιστανοί στο εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εστίασε στο οικονομικό κίνητρο που είχε το κύκλωμα τρομοκρατίας, το οποίο σχεδίαζε το μακελειό σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συλλήψεις για το σχεδιαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, τονίζοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, είπε: «Οι Πακιστανοί βρίσκονταν σε επικοινωνία με ομοεθνή τους που φέρεται να ήταν στο Ιράν και όχι στην Ελλάδα»,. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι διερευνάται η συμμετοχή και άλλων ατόμων όχι μόνο των δύο συλληφθέντων.

Πάντως ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το κίνητρο των δύο συλληφθέντων φαίνεται «να ήταν οικονομικό»


Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε συνεργασία με την αστυνομία και την ΕΥΠ οργάνωσαν επιτυχώς επιχείρηση σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για οργανωμένη «οπερέτα» ο υπουργός σημείωσε: «Κάνουν ένα απαράδεκτο λάθος. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την εθνική ασφάλεια και την αξιοπιστία της χώρας, για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός, υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα είναι «ασφαλής προορισμός και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε», προσθέτοντας ότι όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα ενισχυθούν με 1.200 αστυνομικούς που θα διευκολύνουν τους ελέγχους διαβατηρίων.


Φράχτης στον Έβρο

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τον φράχτη στον Έβρο, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί 37,5 χλμ ενώ αύριο θα βρεθεί στην περιοχή μαζί με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση ακόμα 35 χλμ τα οποία χρηματοδοτούνται με 100 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους.


Ειδικότερα και αναφορικά με την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου που «κόβει» τα χρήματα για τη δημιουργία τεχνητών φρακτών στα σύνορα της Ευρώπης, ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνολο του συνόρου της χώρας που είναι σύνορα και της Ευρώπης. Πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει σε 147 χιλιόμετρα».

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση του κ. Παπαδημούλη παίρνει μια απαράδεκτη θέση σε ένα κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια και απλώς είναι σταθεροί στη λογική ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και η στεριά είναι ξέφραγο αμπέλι», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος και κατέληξε «έπρεπε να εκδιωχθεί ο κ. Παπαδημούλης και αν δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με αυτήν τη θέση».

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν