Μητσοτάκης: Σε όσους με θέλουν εκτός Ελλάδας απαντώ «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»

Με τη φράση «είμαστε παράταξη παντός καιρού» ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης: Σε όσους με θέλουν εκτός Ελλάδας απαντώ «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»

Με τη φράση «είμαστε παράταξη παντός καιρού» ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ευχαριστώντας τους πολίτες για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.

«Η παράταξη μας κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη όταν κινδύνεψε από τις περιπέτειες του λαϊκισμού, γιατί μετατρέπει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό σε εθνικό καθήκον», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε ότι «οι πόροι που χρηματοδοτούν όσα συμβαίνουν γύρω μας, ανακαινίσεις νοσοκομείων, μεγάλα έργα, δίπλα σε ένα κράτος που ψηφιοποιείται διαρκώς, δεν έτυχαν αλλά πέτυχαν από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Πρόσθεσε: «Είναι η δική μας ευρωπαϊκή ατζέντα που αντιτάσσουμε την αμήχανη σιωπή των άλλων πολιτικών δυνάμεων, την ώρα που κάποιοι άλλοι δεν έχουν να επιδείξουν παρά μόνο τη δυσφήμιση της ίδιας τους της χώρας, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσουν ακόμα και διακοπή κεφαλαίων προς την Ελλάδα, λυπάμαι αλλά τέτοιους ευρωβουλευτές δεν τους έχει ανάγκη η πατρίδα».

Για την ακρίβεια

Πήρα την πρωτοβουλία κατά των πολυεθνικών, εγώ ο κεντροδεξιός και όχι οι αριστεροί του γλυκού νερού. Συνεχίζουμε να στήνουμε αναχώματα με μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Συνεχίζουμε την ελάφρυνση των πολιτών από φόρους και εισφορές είπε και πρόσθεσε θα ξεπεράσουμε το μέσο μισθό στα 1500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

«Είμαι εδώ για να υπογραμμίσω τη σημασία των ευρωεκλογών για την Ελλάδα» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν θα έπρεπε να ισχύσουν οι 11 προτάσεις μας για τους αγρότες μας για να μειωθεί το κόστος της πράσινης μετάβασης. Πώς σας φαίνονται αυτά που λέει η αντιπολίτευση πχ ίσως και να γκρεμίσουμε το φράχτη στον Έβρο. Έχουν σύνθημα την ανατροπή: ανατροπή σε τι; στην αύξηση των μισθών, στο εξοπλιστικό πρόγραμμα αυτής της κυβέρνησης; Σε έναν αβέβαιο κόσμο θα κριθούν πολλά για το αμυντικό κομμάτι των χωρών. Αύριο θα επισκεφτώ τη Νορμανδία αλλά και τη Λορεάν όπου ναυπηγούνται οι 3 φρεγάτες Μπελαρά. Αυτή είναι η απάντησή μου στους υπερπατριώτες του τηλεμάρκετινγκ.

Μητσοτάκης: Σε όσους με θέλουν εκτός Ελλάδας απαντώ «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»

»Η διπλωματία μας εξακολουθεί να αποτελεί την άλλη όψη της ισχυρής πατρίδας μας. Ο δρόμος τους προς την Ευρώπη περνά από τη χώρα μας μέσα από το σεβασμό του κράτους δικαίου, των διεθνών συνθηκών κάτι που αφορά και την Αλβανία και τα Σκόπια. Έστειλε και μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας ότι “Τα νερά μας θα είναι πάντα ελεύθερα και γαλάζια σαν τη σημαία μας!”. Θα πετύχουμε ενιαίο αμυντικό ταμείο για την Άμυνα».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη

Αυτοί που κρύβουν το προσωπικό τους πόθεν έσχες διακινούν προγράμματα 45 δις ευρώ, από που θα τα βρουν; από λεφτόδεντρα; Είχε το θράσος να με αποκαλέσει Αλ Καπόνε και να μην ζητήσει μια συγνώμη αλλά δεν θα επιτρέψω να ξαναβρεθεί η χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Για το ΠΑΣΟΚ

Το ακούω να πρεσβεύει τον προοδευτισμό αλλά σε όλες τις μεταρρυθμίσεις μας ήταν απέναντι: στην επιστολική ψήφο, στο δικαστικό χάρτη, στα μη κρατικά πανεπιστήμια, το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ.

Μητσοτάκης: Δεν υποσχέθηκα θαύματα, δεσμεύομαι για πιο σκληρή δουλειά

«Την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας, το ζητούμενο των πολιτών δεν περιμένω να το μάθω από τις εκλογές, γνωρίζω τα προβλήματα, τα αντιμάχομαι κάθε μέρα» είπε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στις ευρωεκλογές την Κυριακή.

«Πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις και να δυναμώσει η εθνική μας φωνή στην ευρωβουλή από το μόνο κόμμα που έχει θέσεις για αυτήν, τη ΝΔ, με μία απόφαση ευθύνης αλλά και ωριμότητας» επισήμανε και πρόσθεσε: Όπως ποτέ δεν υποσχέθηκα θαύματα, έτσι δεν το κάνω και τώρα. Θα δεσμευτώ για πιο σκληρή δουλειά και πιο απτά αποτελέσματα. Με το κεφάλι χαμηλά αλλά τους στόχους μας ψηλά. Κάποιοι επιμένουν επιμόνως να με θέλουν εκτός Ελλάδας, τους απαντώ: «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω», θα παραμείνω πιστός ως Έλληνας στην πρόοδο της Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδας. Όχι στους πειραματισμούς, όχι στα πισωγυρίσματα αλλά μπροστά να βαδίσουμε, ψηλά οι σημαίες της Ελλάδας που μας αξίζει!».

Ίσως σας ενδιαφέρουν