Ανδρουλάκης: Σας προσκαλώ να συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί στο κοινό μας σπίτι, τη Δημοκρατική Παράταξη

«Το ΠΑΣΟΚ είναι η αξιόπιστη λύση απέναντι στην τραγωδία της κυβέρνησης και την κωμωδία της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

νικος ανδρουλακης, νίκος ανδρουλάκης, συγκεντρωση πασοκ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης (05/06) την κεντρική του ομιλία, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Θησείο, εν όψει των Ευρωεκλογών 2024, την ερχόμενη Κυριακή (09/06/2024).

Απευθύνοντας πρόσκληση στους προοδευτικούς πολίτες την Κυριακή «να ενώσουν τις δυνάμεις, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους μαζί με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ δεν θα απογοητεύσουν κανέναν στη νέα πορεία και πως θα σταθούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.

«Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα. Το ΠΑΣΟΚ είναι η αξιόπιστη λύση απέναντι στην τραγωδία της κυβέρνησης και την κωμωδία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάρτε την παράταξη στα χέρια σας. Αγώνας. Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

νικος ανδρουλακης, νίκος ανδρουλάκης, συγκεντρωση πασοκ

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Έχετε πολλούς λόγους να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ. Στείλτε μήνυμα στην ατιμωρησία και την αλαζονεία», τόνισε με νόημα.

«Για να γίνει πιο δυνατή η δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας: «Για να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην αλαζονεία, τη διαφθορά, την ατιμωρησία. Για να μπορεί αυτή η δύναμη, η δική σας δύναμη, να είναι κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές».

«Η δύναμη μας, δύναμη ΣΑΣ! Για να επιβάλουμε ισονομία, αξιοκρατία και διαφάνεια. Η δύναμη μας, δύναμη σας! Απέναντι σε αυτούς που είναι ικανοί να θυσιάσουν τους κόπους σας για το κέρδος και την εξουσία», επισήμανε στη συνέχεια, ασκώντας, ταυτόχρονα, δριμεία κριτική στη κυβέρνηση της ΝΔ.

«Απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει αμετανόητη τις παλιές ξεπερασμένες πελατειακές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική περιπέτεια και τώρα την απομακρύνουν σταθερά από το βιοτικό επίπεδο και το κράτος δικαίου των αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης. Γι’ αυτό την Κυριακή σας προσκαλώ ξανά να συναντηθούμε για να αποκτήσει ο τόπος ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση απέναντι στην ασυδοσία, την αλαζονεία και την ατιμωρησία του Μεγάρου Μαξίμου και της παρέας του κυρίου Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Εξάλλου, χαρακτήρισε «εκβιασμό αστάθειας» από τον κ. Μητσοτάκη όταν διαθέτει 121 παραπάνω βουλευτές από 2ο κόμμα, αμφισβητώντας για την αξιοπιστία του.

«Είναι αξιόπιστος ένας Πρωθυπουργός που έχει κηρύξει 7 φορές σε ένα χρόνο το τέλος της ακρίβειας; Ποια αξιοπιστία έχει όταν στην τραγωδία των Τεμπών και στα σκάνδαλα των υποκλοπών και των emails της κυρίας Ασημακοπούλου δεσμεύεται για άπλετο φως, αλλά στο τέλος ενορχηστρώνει τη συγκάλυψη;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αντίστοιχα ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στον Στ. Κασσελάκη χαρακτηρίζοντας «σουρεάλ σκηνικό επιθεώρησης στη Θεσσαλονίκη: Στις οθόνες το πόθεν έσχες των εκατομμυρίων, των φορολογικών παραδείσων και των offshore, αλλά από κάτω να ανεμίζουν οι σημαίες της Αριστεράς».

«Μαθήματα προόδου στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει ο ακραιφνής οπαδός του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι να μεταπηδήσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δίπλα του δυο υπουργούς του Καραμανλή, τον Αντώναρο και τον Σπηλιωτόπουλο και τον Ναύαρχο Αποστολάκη, που ανακοινώθηκε υπουργός του κ. Μητσοτάκη».

νικος ανδρουλακης, νίκος ανδρουλάκης, συγκεντρωση πασοκ

Σχολίασε το σύνθημα ΝΔ «Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», υποστηρίζοντας ότι «αποκλίνουμε από όλους τους ευρωπαϊκούς δείκτες ευημερίας, στην αγοραστική δύναμη όπου η Ελλάδα είναι τελευταία στη υγεία με δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην ΕΕ), στο μερίδιο μισθών/ μερίδιο κερδών, όπου είναι δεύτεροι χαμηλότεροι μισθοί στην ΕΕ και τρίτα υψηλότερα κέρδη), στο κράτος κράτος δικαίου κάνοντας ειδικότερες αναφορές στο ζήτημα των υποκλοπών και στη τραγωδία στα Τέμπη.

«Ο ελληνικός λαός διψά για δικαιοσύνη και όχι στην ατιμωρησία των λίγων και ισχυρών. Να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης, ώστε να μην γίνεται μόνο από το κυβερνών κόμμα, ώστε να μην υπάρχουν εξαρτήσεις», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επανέλαβε τη σκληρή κριτική στη κυβέρνηση για την ακρίβεια που νοιώθουν οι Έλληνες πολίτες καθημερινά, ενώ χαρακτήρισε έγγραφη ομολογία της αποτυχίας του Πρωθυπουργού την επιστολή πρός την κ. Φόν Ντερ Λάινεν.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέκρινε τη κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για όσα αναφέρουν σχετικά με τους μισθούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, το ΕΣΥ, τη στέγαση και τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε διεξοδικά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, την αναγέννηση του ΕΣΥ, την καθιέρωση νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, το δημογραφικό, τη δίκαιη πράσινη μετάβαση και τη νησιωτικότητα.

Μίλησε για την Ευρώπη της Αλληλεγγύης λέγοντας ότι «κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα. Είναι ψήφος στη λιτότητα και στο «λίγο μαζί και πολύ χώρια» Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην ευρωπαϊκή αριστερά, που είναι κατά του Ευρωστρατού και της κοινής εξωτερικής πολιτικής.

«Η μόνη ψήφος που συνθέτει και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και τους ευρωπαίους σοσιαλιστές», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο Θησείο

Ίσως σας ενδιαφέρουν