Κασσελάκης: Δεν πρόκειται να αποχωρήσω για να έρθει κάποιος «από μηχανής Θεός»

«Θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία», είπε επίσης, στο ενδεχόμενο να υπάρξει «συναίρεση δυνάμεων και εκ νέου εκλογή Προέδρου από ένα επανιδρυμένο κόμμα»

στεφανος κασσελακης, στέφανος κασσελάκης, κασσελακης στεφανος

«Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας ‘από μηχανής Θεός’ δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 και ενώ οι συζητήσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, λόγω και των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, έχουν «πάρει φωτιά».

«Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής  παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα.  Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή Προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν».

Και διεμήνυσε στη συνέχεια: «Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει: η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή με ανέδειξε στον αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας της. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία με ανέδειξε ως αντίπαλό της. Και έδειξε ότι φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε το σύγχρονο κόμμα του μέλλοντος».

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως κηρύσσει ανένδοτο αγώνα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ένα νέο πολιτικό κύκλο που άνοιξε, σημειώνοντας πως «η ΝΔ υπέστη καθίζηση στις ευρωεκλογές χάρη και στα θέματα που ανέδειξε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά την προεκλογική περίοδο». Ανέφερε, επιπλέον, πως «στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τα περσινά ποσοστά του».

«Το χρονόμετρο μετρά αντίστροφα για τον κ. Μητσοτάκη. Ανατέλλει η ελπίδα της αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πιο δυνατός. Πήραν την απάντησή τους όσοι μας ήθελαν στα χαμηλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Ο πρόεδρός του είναι», υπογράμμισε επίσης.

Ο κ. Κασσελάκης επισήμανε πως «οι πολίτες την Κυριακή απάντησαν και στο ερώτημα τι κόμμα θέλουν, από τη σύγχρονη πατριωτική Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο».

Πρότεινε, μάλιστα, «η αρχή των κοινοβουλευτικών συνεργασιών με ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας να ξεκινήσει από την προανακριτική για τα Τέμπη».

«Θα στηρίξουμε και δικές τους προτάσεις νόμων. Στη Βουλή θα αποδείξουμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα ποιοι θέλουν να πέσει το καθεστώς», πρόσθεσε.

Μίλησε για «κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών για να δει όλη η Ελλάδα ποιοι θα υπερψηφίσουν και ποιοι όχι».

Δείτε την ομιλία του Στέφανου Κασσσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν