Μάχη σε δύο μέτωπα για την κυβέρνηση: Η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και η τραγωδία των Τεμπών

Δύο ταυτόχρονες κρίσεις καλείται να διαχειριστεί το Μέγαρο Μαξίμου

Μάχη σε δύο μέτωπα για την κυβέρνηση: Η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και η τραγωδία των Τεμπών

Δύο ταυτόχρονες κρίσεις καλείται να διαχειριστεί το Μέγαρο Μαξίμου ενώ παράλληλα «τρέχει» το κυβερνητικό έργο.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι για τα δύσκολα», μονολογούσε συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς εκτός από την μεγάλη υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, έχει ανακύψει και η έντονη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες με επίκεντρο την Σαντορίνη με τις όποιες αποφάσεις όσον αφορά στον χειρισμό της να έχουν επιπτώσεις και στον τουρισμό.

Η υπόθεση των Τεμπών έχει οξύνει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική αντιπαράθεση ειδικά με το ΠΑΣΟΚ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταλλάσσουν χθες πυρά και με την κυβέρνηση να καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ υποκρισία καθώς επικαλείται πορίσματα από μια επιτροπή την οποία ποτέ δεν στήριξε με την ψήφο της στη Βουλή.

Στην κυβέρνηση εξετάζουν με προσοχή τα επόμενά τους βήματα, απαντούν σε όλα στην αντιπολίτευση και προετοιμάζονται τόσο για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την οποία ζήτησε να επισπευσθεί χθες ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσουν από κοινού κόμματα από την αντιπολίτευση.

Κάνουν παράλληλα και την αυτοκριτική τους σημειώνοντας ότι στην προσπάθεια να φέρεις αποτέλεσμα προφανώς υπάρχουν δύσκολες στιγμές και λάθη ενώ κατηγορούν την αντιπολίτευση ότι μοναδικό σκοπό έχει να σπέρνει την τοξικότητα.

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη χθες βράδυ (action24) όταν ερωτηθείς εάν το ελληνικό δημόσιο μπορεί να συνεχίσει τη συνεργασία του με τη Hellenic Train σε περίπτωση που αποδειχθεί πως στην εμπορική αμαξοστοιχία υπήρχε παράνομο φορτίο που σχετίζεται με τη φωτιά και κατ’ επέκταση με έναν αριθμό από τις ανθρώπινες απώλειες στα Τέμπη απάντησε: «Εφόσον αποδειχθεί η εμπλοκή της εταιρείας αυτής και η ευθύνη της για το τραγικό αυτό περιστατικό, θα είναι μείζον θέμα και προφανώς αυτό θα δικαιολογεί καταγγελίες των συμβάσεων και τη διακοπή της συνεργασίας».

Η διαχείριση της έξαρσης της σεισμικότητας στις Κυκλάδες

Παράλληλα όμως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώνεται διαρκώς, η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σαντορίνη μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και όλο τον κρατικό μηχανισμό επί ποδός.

Την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα υπάρξει μία αναλυτική ενημέρωση πέραν της καθημερινής και από τους εξειδικευμένους επιστήμονες και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ενώ δεν αποκλείεται να είναι παρών και ο πρωθυπουργός.

Οι αρμόδιες επιτροπές των ειδικών επιστημόνων συνεδριάζουν σε καθημερινή βάση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν βασικό μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ίσως σας ενδιαφέρουν