Μητσοτάκης στο ΤΕΕ: Επανάσταση στον κλάδο των κατασκευών με τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη

«Με λίγα κλικ στον υπολογιστή θα φτάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε μια τεράστια γραφειοκρατία», τόνισε ο πρωθυπουργός

ομιλία μητσοτάκη στο ΤΕΕ, μητσοτάκης από ΤΕΕ

«Δίνουμε συνέχεια σε μια σιωπηλή επανάσταση στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα», είπε στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του ΤΕΕ για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Όπως τόνισε, «με λίγα κλικ στον υπολογιστή θα φτάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε μια τεράστια γραφειοκρατία». Μίλησε για «ακόμα ένα βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού» και πρόσθεσε ότι μετά την πιλοτική της φάση η πλατφόρμα αυτή θα ενσωματώνει κάθε νέο στοιχείο και δεδομένο του πολεοδομικού σχεδιασμού.

«Όταν, είχα εκλεγεί βουλευτής το 2004 για πρώτη φορά σε μια από τις συζητήσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον ρώτησε ποια θα ήταν η κορυφαία μεταρρύθμιση για τον ίδιο και απάντησε χωρίς δισταγμό, η οργάνωση του χώρου. Να μπορούμε να γνωρίζουμε που μπορούμε να χτίζουμε. Όλα αυτά γίνονται στο όνομα της Ελληνίδας και του Έλληνα για πιο ποιοτική ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε μονόδρομο τις μεταρρυθμίσεις για μια σύγχρονη Ελλάδα που θέλει να φτάσει πιο κοντά στην Ευρώπη.

Αυτές οι αλλαγές έχουν πολιτικό πρόσημο και ο στόχος μας είναι να βελτιώνεται η ζωή όλων και απαντούν σε ανάγκες της εποχής όπως η κλιματική κρίση, τόνισε επίσης. Είπε επίσης ότι είναι χρήσιμο να θυμόμαστε από που ξεκινήσαμε σε μια χώρα που δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και απαρίθμησε όλα όσα έχουν γίνει για την κατάργηση της γραφειοκρατίας στον τομέα των κατασκευών. Έκλεισε λέγοντας ότι έγιναν πολλά αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Είναι κομβικής σημασίας τόνισε η πολιτική σταθερότητα και η παραγωγική συνέχεια που θα δοκιμαστούν σε λίγες εβδομάδες στις ευρωεκλογές.

Μόνο η ΝΔ μιλάει για την Ευρώπη και αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση ξέρει να διεκδικεί και να φέρνει και να αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους, σημείωσε λέγοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν