ΝΔ: Νέος βουλευτής Γρεβενών ο Θ. Σταυρόπουλος αντί του Ι. Γιάτσιου με απόφαση του Εκλογοδικείου

Ο Θανάσης Σταυρόπουλος «πήρε» την έδρα από τον βουλευτή Ιωάννη Γιάτσιο, καθώς το Εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένστασή του

βουλη, βουλή, κοινοβουλιο, κοινοβούλιο

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στα Γρεβενά και πρώτος επιλαχών μετά τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 Θανάσης Σταυρόπουλος «πήρε» την έδρα από τον βουλευτή Ιωάννη Γιάτσιο, καθώς το Εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένστασή του σε βάρος του συνυποψήφιου του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ένσταση βασίσθηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ως τέτοια λογίζεται κατά την απόφαση και η εταιρία ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Τι γίνεται με τους Σπαρτιάτες

Στο μεταξύ, το Εκλογοδικείο ανέβαλε (χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία) την εξέταση δυο ενστάσεων, κατά δυο βουλευτών των Σπαρτιατών.

Ειδικότερα, η πρώτη ένσταση η οποία αναβλήθηκε είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση που αναβλήθηκε είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας κατά του βουλευτή Β’ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Ίσως σας ενδιαφέρουν