Οι επιτυχίες στην οικονομία διαμορφώνουν το πακέτο παροχών της ΔΕΘ

«Θα παρουσιάσουμε τους άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 2027 και τον Οδικό Χάρτη της πατρίδας μας προς το 2030»

κυριακος μητσοτακης
🎙️ Άκουσε το άρθρο

Ενώ η κυβέρνηση μπαίνει πια στην τελική ευθεία για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 5 Σεπτεμβρίου, οι επιτυχίες στην οικονομία διαμορφώνουν και το πακέτο των παροχών για τη στήριξη της κοινωνίας με το βλέμμα παράλληλα στις εθνικές εκλογές την άνοιξη του 2027.

Το πρώτο σημαντικό νέο των τελευταίων ημερών ήταν η πρόωρη αποπληρωμή δημόσιου χρέους και το δεύτερο η ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης με πλήρη απορρόφηση και των 36 δις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα.

Το μεν πρώτο αφαιρεί βάρη από τις επόμενες γενιές και βελτιώνει εντυπωσιακά την πιστοληπτική εικόνα της χώρας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία κινείται μόνο θετικά σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες στην Ε.Ε.

Το δε δεύτερο επιφέρει ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών ενώ παράλληλα η ελληνική οικονομία κατέγραψε αύξηση του ΑΕΠ κατά 11 μονάδες και δημιουργία σχεδόν 600.000 νέων θέσεων εργασίας.

«Η μεγάλη πρόκληση από εδώ και πέρα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν διάρκεια και θα συνεχίσουν να παράγουν αποτελέσματα πολύ μετά την ολοκλήρωση του Ταμείου. Γιατί ο εκσυγχρονισμός της χώρας μας δεν έχει ημερομηνία λήξης και σίγουρα δεν σταματά με την ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης. Τώρα που πατάμε σε πιο γερά θεμέλια είναι η ώρα για να κάνουμε το επόμενο μεγάλο άλμα για μια πατρίδα ακόμη πιο ισχυρή, ασφαλή, ελεύθερη και συνεκτική», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Αυτό θα είναι και ένα από τα μηνύματα που θα στείλει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός το επόμενο Σάββατο και θα επαναλαμβάνει μέχρι τις κάλπες των εθνικών εκλογών.

«Θα παρουσιάσουμε τους άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 2027 και τον Οδικό Χάρτη της πατρίδας μας προς το 2030», τόνισε ο πρωθυπουργός χθες στο υπουργικό συμβούλιο ενώ την ίδια στιγμή στο οικονομικό επιτελείο έχουν καταλήξει στο πλήρες περιεχόμενο του πακέτου που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη.
Φυσικά δεν αποκλείονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής και οπωσδήποτε θα ανακοινωθούν και εκπλήξεις που δεν έχουν διαρρεύσει.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης