Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ–«Παγώνει» η διαδικασία για αιτήματα ασύλου σε Σύρους πρόσφυγες

«Η επιστροφή στη δημοκρατική ομαλότητα θα πρέπει να σημάνει το τέλος των προσφυγικών ροών και να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στις εστίες τους»

Κυβέρνηση, μεγαρο μαξιμου, μέγαρο μαξίμου, κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ το οποίο συνεδρίαζε από τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής (13/12) για τα αιτήματα ασύλου από Σύριους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόφαση για το άσυλο, αλλά-όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές-«η Ελλάδα εξακολουθεί να δέχεται αιτήματα ασύλου και να τα αξιολογεί. Προς ώρας δεν εκδίδονται αποφάσεις έως ότου παγιωθεί η κατάσταση στη Συρία, ενώ ταυτόχρονα μέχρι στιγμής οι ροές είναι μειωμένες».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για το ΚΥΣΕΑ:

«Συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στη Συρία και αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι που αφορούν την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα υποστηρίζει την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Συρίας και ένα συμπεριληπτικό μέλλον που θα διασφαλίζει όλες τις θρησκευτικές μειονότητες.

Η επιστροφή στη δημοκρατική ομαλότητα θα πρέπει να σημάνει το τέλος των προσφυγικών ροών και να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στις εστίες τους.

Η Ελλάδα σταθμίζει όλες τις εξελίξεις. Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην περιοχή, τα οποία είναι δυναμικά, και προσαρμόζει τη στάση της στο Μεταναστευτικό/ Προσφυγικό στα εκάστοτε νέα δεδομένα, στο πλαίσιο και των αποφάσεων των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί το θέμα αυτό δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλη την Ε.Ε. με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες να έχουν «παγώσει» την έγκριση των αιτήσεων ασύλου, καθώς θεωρούν ότι με την πτώση του καθεστώτος Άσαντ δεν συντρέχει λόγος προς το παρόν τουλάχιστον να συνεχιστεί αυτή η πρακτική.

Ίσως σας ενδιαφέρουν