Πανελλαδικές Εξετάσεις – Πιερρακάκης: Δεν κρίνεται τίποτα ή δεν κρίνονται όλα σε μια εξέταση

Πρώτη ημέρα εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ αύριο Πέμπτη 30 Μαΐου

Πανελλαδικές Εξετάσεις - Πιερρακάκης: Δεν κρίνεται τίποτα ή δεν κρίνονται όλα σε μια εξέταση

Αρχίζουν αύριο, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μία από τις 68.851 κενές θέσεις στα ελληνικά Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, 2024-25. Η έναρξη των εξετάσεων θα γίνει στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις ώρες.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Το μήνυμα του Πιερρακάκη

«Αύριο ξεκινάνε οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θέλω να μοιραστώ τρεις σκέψεις με κάθε υποψήφιο/ψια» αναφέρει σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή την αυριανή έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Η πρώτη είναι να έχετε πίστη στις δυνατότητες της», σημειώνει και προσθέτει πως «έχετε αφιερώσει αμέτρητες ώρες διαβάσματος για να φτάσετε σε αυτές τις εξετάσεις. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Εμπιστευτεί τις ώρες δουλειάς που έχετε αφιερώσει».

Δεύτερον, συνεχίζει, «να σκέφτεστε τη μεγάλη εικόνα. Να μπορέσετε να διαχειριστείτε το άγχος. Και η μεγάλη εικόνα είναι ότι το μονοπάτι της ζωής δεν κρίνονται όλα αυτή τη στιγμή ή τον επόμενο μήνα. Θα έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες για να μπορέσετε να αποδείξετε το ποιες είστε και το ποιοι είστε.

Και τρίτον, «να σκέφτεστε ότι δεν είστε μόνοι σας. Είστε μαζί με τους φίλους σας, μαζί με τους καθηγητές σας, μαζί με τους γονείς σας, μαζί με όλους εκείνους οι οποίοι είναι συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σας. Μη διστάσετε οποιαδήποτε στιγμή να μιλήσετε μαζί τους».

«Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους. Και να θυμάστε, δεν κρίνεται τίποτα ή δεν κρίνονται όλα σε μια εξέταση. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά σας και αυτό το οποίο θα κάνει τη διαφορά εν τέλει θα είναι η ποιότητα του χαρακτήρα σας, το ήθος σας, το σθένος στη διαδρομή σας. Καλή δύναμη!», καταλήγει.

Ίσως σας ενδιαφέρουν