Πως «βλέπει» η κυβέρνηση τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργούλη
Η θεσμική αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, τα αναπάντητα ερωτήματα κι η ευαισθησία «α λα» καρτ του ΣΥΡΙΖΑ
Την χιονοστιβάδα των εξελίξεων στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη με μια επίσημη καταγγελία εις βάρος του και πληροφορίες για άλλες δυο γυναίκες οι οποίες φέρονται να είναι έτοιμες να μιλήσουν στις αρχές, παρακολουθεί με ενδιαφέρον το Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, η ΝΔ τοποθετήθηκε για την υπόθεση αυτή από την πρώτη στιγμή θέτοντας ερωτήματα τα οποία όμως δεν απαντήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την ίδια την καταγγέλλουσα, η οποία μπήκε στην βάσανο της έκθεσης της στην δημόσια σφαίρα.
Ένα βασικό ερώτημα που τέθηκε από την πρώτη στιγμή ήταν σε τι ακριβώς αφορούσε η καταγγελία. Η ίδια η κα.Ελένη Χρονοπούλου το απάντησε με την ανάρτηση της στα social media. Αποκάλυψε ότι πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησε σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.
Τόνισε ακόμα ότι η καταγγελία της έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσε έτοιμη να δώσει και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.
Μόνο μετά την τοποθέτηση αυτή της κας Χρονοπούλου ο κ. Γεωργούλης αναγκάστηκε μέσω των δικηγόρων του να δηλώσει μεταξύ άλλων ότι ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.
«Από την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησής της», δήλωνε χθες το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δείχνοντας ότι στην κυβέρνηση θεωρούν την υπόθεση πολύ σοβαρή για να την χρησιμοποιήσουν για μικροπολιτικό όφελος.
Επισημαίνουν επίσης ότι αυτή είναι και η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται ευαίσθητος α λα καρτ. Σε άλλες περιπτώσεις έχει συκοφαντήσει με απίστευτη ευκολία ανθρώπους της ΝΔ και τους έχει βγάλει στα μανταλάκια.
Η κυβέρνηση έχει αποφύγει επίσης να πάρει μέρος στον «πόλεμο» δηλώσεων και ανακοινώσεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό ωστόσο που δεν μπορούν να μην σχολιάσουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα περί ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς δεν αντιμετώπισε με την δέουσα σοβαρότητα τις καταγγελίες που έφτασαν στην Κουμουνδούρου.
Αρκέστηκαν να ρωτήσουν σύμφωνα με τα όσα είπε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου τον καταγγελλόμενο αν έχει κακοποιητικές συμπεριφορές και όταν τους απάντησε όχι, το θέμα έμεινε εκεί.
Πρόσθεταν δε ότι από τη μια έδρασαν αστραπιαία στον ΣΥΡΙΖΑ αποπέμποντας τον κ. Γεωργούλη με το που έγιναν γνωστές οι καταγγελίες εις βάρος του, αλλά από την άλλη όχι μόνο κράτησαν στους «κόλπους» τους το θέμα αλλά και έβαλαν εκ νέου στα ψηφοδέλτια του κόμματος τον αμετάκλητα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο κ. Νίκο Παππά.