Πρέσβης Ισραήλ: Ήλπιζα πως ο Κασσελάκης θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς

Ο Νόαμ Κατς, από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε, σχολίασε όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

Στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στα παλαιστινιακά εδάφη αναφέρθηκε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς.

Ο Νόαμ Κατς, από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε, σχολίασε όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και στάθηκε στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε τις θηριωδίες της Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις δηλώσεις του από τη Ραμάλα, δεν καταδίκασε τις θηριωδίες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ δεν επιδίωξε να συναντηθεί και με τις οικογένειες των ομήρων.

«Ήλπιζα ότι ο Κασσελάκης θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς και θα ζητούσε την απελευθέρωση των ομήρων» λέει ο Νόαμ Κατς

«Χαίρομαι που η επίσκεψή του πήγε καλά. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να δυσκολευτεί να εισέλθει στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω των προηγούμενων δηλώσεών του» είπε ο Νόαμ Κατς, και πρόσθεσε:

«Μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει τη διαφορά, αντί να κάνει δηλώσεις. Εάν θέλετε να συνεισφέρετε, πρέπει να μιλήσετε και με τις δύο πλευρές, θα πρέπει να μιλήσετε με ειλικρίνεια και στις δύο πλευρές. Θα ήλπιζα ότι πέρα από τη συμπάθεια προς τους Παλαιστίνιους, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα, θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς, θα ζητούσε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων. Ότι ο κ. Κασσελάκης κατά τη διέλευση στο Ισραήλ θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να συναντηθεί επίσης με τις οικογένειες των 125 ομήρων στο Ισραήλ και να επισκεφθεί τα Κιμπούτς στα νότια της χώρας, όπου η Χαμάς διέπραξε τη σφαγή της».

«Θα ήταν ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ. Ίσως όμως να μην ήταν αυτός ο σκοπός του. Και ίσως ένα τελευταίο σημείο. Χαίρομαι που η επίσκεψή του πήγε καλά. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να δυσκολευτεί να εισέλθει στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω των προηγούμενων δηλώσεών του. Λοιπόν, αυτό ήταν εντελώς αβάσιμο» είπε, επίσης, ο Νόαμ Κατς.

Ίσως σας ενδιαφέρουν