Σταθερός «παίχτης» του Κέντρου ο Μητσοτάκης, υπό παρακολούθηση οι υπουργοί

Παρά τις δημοσκοπήσεις, που τον θέλουν πρώτο, επενδύει πολύ στην ικανότητα του να εκφράσει το Κέντρο για μία ακόμα φορά.

Μητσοτάκης

Την κυριαρχία του στο χώρο του κέντρου θέλει να επαναβεβαιώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάστημα που απομένει μέχρι τις κάλπες του Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός, παρά τις δημοσκοπήσεις, που τον θέλουν πρώτο και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, δε δείχνει διατεθειμένος να «χαλαρώσει», επενδύοντας πολύ στην ικανότητα του να εκφράσει το κέντρο για μία ακόμα φορά. Μια επικράτηση που πιθανότατα θα του δώσει ξανά τη δυνατότητα να πανηγυρίσει μια μεγάλη εκλογική νίκη.

Η ΝΔ «παίζει μόνη της»…

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει να απευθύνεται μέσα από χαλαρά βίντεο στο ΤΙΚ ΤΟΚ, στους ψηφοφόρους μικρότερων ηλικιών, εκεί όπου το κυβερνών κόμμα μπορεί να κερδίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, με μικρότερη όμως διαφορά από ότι συμβαίνει σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Η επιλογή αυτή μέχρι σήμερα τον έχει δικαιώσει, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Μόνο τυχαία δεν ήταν και η επιλογή του πρωθυπουργού να παραχωρήσει συνέντευξη σε αθλητικό ραδιόφωνο. Μια κίνηση, με την οποία προσέγγισε ένα κοινό, με πιο απολιτίκ λογική, μακριά από κομματικές «κορώνες».

Σε όλες τις ποιοτικές έρευνες η ΝΔ διαθέτει πολύ καλύτερα ευρήματα από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, κάτι που σημαίνει ότι «παίζει μόνη της». Παρόλαυτα ο εφησυχασμός παραμένει πάντα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το κυβερνών κόμμα, ειδικά από την στιγμή που δεν απειλείται.

Όλοι και όλα κρίνονται

Για το λόγο αυτό το πρωθυπουργικό γραφείο έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι όλοι και όλα κρίνονται και πως ειδικά στο επίπεδο των υπουργών, όλοι όσοι ασχοληθούν θα αξιολογηθούν μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Ορισμένα στελέχη μάλιστα κοντά στον πρωθυπουργό συνδέουν με κομψό τρόπο την επίδοση της ΝΔ στις περιοχές της χώρας, με τον επερχόμενο ανασχηματισμό ανάλογα με το ποιός υπουργός ήταν επικεφαλής του εκλογικού αγώνα σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Πρόκειται εμμέσως για ένα ακόμα κριτήριο για την παραμονή ή όχι των υπουργών στο νέο υπουργικό συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις αλλαγές που προσδιορίζονται πλέον για το φθινόπωρο, στην περίπτωση που η ΝΔ καταφέρει να «πιάσει» το 33%.

Ίσως σας ενδιαφέρουν