Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης: Θα διεξαχθεί τέλη Ιουλίου

Το Shanghai TV Festival και το συνέδριο του κλάδου τυχερών παιχνιδιών ChinaJoy πρόκειται επίσης να γίνουν σύντομα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτό τον μήνα, πιθανότατα από τις 18 έως τις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με κινεζικά και ιρανικά δημοσιεύματα.

Άλλες μεγάλες εκδηλώσεις της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, όπως το Shanghai TV Festival και το συνέδριο του κλάδου τυχερών παιχνιδιών ChinaJoy πρόκειται επίσης να πραγματοποιηθούν σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η Κίνα προχωρά σε άρση περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19, παρά τα πρόσφατα κρούσματα στο Πεκίνο και στην επαρχία Χεμπέι.

Οι κινεζικοί κινηματογράφοι έχουν κλείσει από τον Ιανουάριο, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να ανοίξουν ξανά τον Ιούλιο – και οι ειδήσεις που αφορούν τη Σαγκάη είναι μια περαιτέρω ένδειξη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αν και εκπρόσωποι του Shanghai Intl.Film Festival δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει ότι θα διεξαχθεί, η οικονομική έκδοση Caixin και η στηριζόμενη από το κράτος, China Securities Journal δημοσίευσαν την είδηση με επίκληση πολλών πηγών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Mehr του Ιράν δημοσίευσε ότι το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 27 Ιουλίου σε ένα άρθρο που αναφέρει επίσης ότι η ταινία μεγάλου μήκους του Ιρανού σκηνοθέτη, Kazem Molaie «Pitman» θα προβληθεί στην ενότητα «Νέα Ταλέντα από την Ασία».

Η διεξαγωγή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου εγκρίθηκε από την Εθνική Διοίκηση Κινηματογράφου πριν από την αργία του Dragon Boat Festival την Πέμπτη 25 Ιουνίου, ανέφερε η China Securities Journal. Στις 20 Μαΐου είχε ανακοινωθεί ότι το Φεστιβάλ που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 13-22 Ιουνίου θα αναβληθεί επ’ αόριστον λόγω της πανδημίας.

Πιθανώς θα πραγματοποιηθεί φέτος χωρίς ξένους προσκεκλημένους, καθώς η Κίνα συνεχίζει να απαγορεύει την είσοδο σχεδόν όλων των αλλοδαπών παρά την μικρή, πρόσφατη αύξηση των διεθνών πτήσεων που επιτρέπονται εντός και εκτός της χώρας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου FIRST, σύμφωνα με το Variety επίσης ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί, στη Ζινίνγκ, στην επαρχία Κινχάι, η οποία είχε επίσης μικρότερο φορτίο κορωνοϊού. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου – πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να συμπέσει με τη διοργάνωση στη Σαγκάη για δύο ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν