«Γίνε ο ηγέτης του εαυτού σου»: Το νέο βιβλίο του Δρ. Δημήτρη Ζάμπογλου

Παρουσίαση του βιβλίου στο πλαίσιο της 20ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Βιβλίο, Γίνε ο ηγέτης του εαυτού σου

Στο πλαίσιο της 20ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ο Κύπριος επιχειρηματίας και συγγραφέας Δρ. Δημήτριος Ζάμπογλου παρουσίασε στην ιστορική αίθουσα “Φιλολογικό Καφενείο” για πρώτη φορά το βιβλίο του «Γίνε o Ηγέτης του εαυτού σου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Διάνοια”, με τη λογοτεχνική επιμέλεια της Βίκυς Χατζηβασιλείου, η οποία και συντόνισε την εκδήλωση.

Πλήθος φίλων του καλού βιβλίου από όλον τον κόσμο, αλλά και οι πιο σημαντικές προσωπικότητες του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού χώρου της συμπρωτεύουσας και όχι μόνο έδωσαν το “παρών” και συνεχάρησαν προσωπικά τον Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου για το νέο του εγχείρημα.

Τι είναι η ηγεσία; Τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει πραγματικός ηγέτης; Είναι η ηγεσία μόνο για διευθυντές εταιρειών, πολιτικούς αρχηγούς και καταξιωμένους επιστήμονες; Ο Δρ. Δημήτριος Ζάμπογλου έδωσε τις δικές του προσωπικές απαντήσεις σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις, που του απευθύνθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ενώ στο τέλος αυτής αντάλλαξε απόψεις με τους αναγνώστες.

Βιβλίο, γίνε ο ηγέτης του εαυτού σου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αυτό δεν είναι το τυπικό ακαδημαϊκό βιβλίο για την ηγεσία. Είναι ένας πρακτικός οδηγός για όλους, είτε έχουν εμπειρία σε ηγετικούς ρόλους ή όχι. Σε καθοδηγεί μέσω μιας σειράς απλών και διασκεδαστικών ασκήσεων στη συνειδητοποίηση των επιλογών σου.
Μέσα από πέντε κύρια κεφάλαια, το βιβλίο επανεξετάζει με μοναδικό τρόπο ορισμένες βασικές ιδέες. Βλέπει την ηγεσία μέσα από το πρίσμα της έρευνας του ίδιου του συγγραφέα αλλά και αγαπημένων χαρακτήρων της ελληνικής Μυθολογίας όπως ο Μινώταυρος, ο Ηρακλής και ο Ίκαρος. Παρακινεί τον αναγνώστη να επαναπροσδιορίσει στάσεις ζωής και να αποκτήσει μια πιο προδραστική και ενεργητική προσέγγιση έτσι ώστε να γίνει ο δικός του ηγέτης.
Την ίδια ώρα, το βιβλίο αποποιείται την έννοια του ταλέντου και καλεί τον αναγνώστη να εξερευνήσει τι μπορεί να κάνει με το σύνολο των δεξιοτήτων που ήδη διαθέτει.
Αναλάβετε δράση!

Ο Δρ. Ζάμπογλου λέει για το βιβλίο του

«Κάθε όνειρο, ανεξαρτήτως πόσο μικρό ή μεγάλο είναι, μπορεί να επιδιωχθεί», τονίζει ο Δρ Ζάμπογλου, επισημαίνοντας πως αυτό το βιβλίο δεν περιμένει από τον αναγνώστη να έχει κάποιο ταλέντο, καθώς ,όπως ο ίδιος σημειώνει, «είναι υποκειμενικό και μεταβλητό ανάλογα με τις περιστάσεις». «Για μένα, το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό. Αν ο αναγνώστης αποφασίσει ότι θέλει να αλλάξει τη ζωή του, τότε μόνο μπορεί να επιδιώξει να το διαβάσει», σημειώνει ο συγγραφέας.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν