Η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η πριγκίπισσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα…

Πριγκίπισσα Κάκο

Την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας ξενάγησαν στο Μουσείο της Ακρόπολης το πρωί της Δευτέρας 27/5 η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκο Σταμπολίδη.

Η πριγκίπισσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, θέλοντας να μάθει με λεπτομέρειες, τον τρόπο σμίλευσης των αγαλμάτων.

πριγκίπισσα Κάκο

Το ενδιαφέρον της προσείλκυσαν τα χρώματα τα οποία σώζονται στις επιφάνειες των κορών της Ακρόπολης αλλά και οι διαφορές στις κομμώσεις και στα ενδύματα των Καρυάτιδων.

Στη συνέχεια, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ξενάγησαν την πριγκίπισσα Κάκο και στην Εθνική Πινακοθήκη με αφορμή τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας.

πριγκίπισσα Κάκο

Η ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα τον Ιανουάριο 2023, κατά τη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

πριγκίπισσα Κάκο

Ίσως σας ενδιαφέρουν