Ο Ιάσονας Καφετζής και οι Local Heroes στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ένα μουσικό ταξίδι με φόντο τον Αττικό ουρανό

Ιάσωνας Καφετζής, Local Heroes,

Την Πέμπτη 30 Μαΐου μία μοναδική μουσική συνάντηση θα συμβεί στον υπέροχο κήπο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο Ιάσονας Καφετζής και οι Local Heroes μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με φόντο τον Αττικό ουρανό.

Ο τραγουδοποιός Καφετζής Ιάσονας, σε μία παύση από τις ηχογραφήσεις του πρώτου προσωπικού του δίσκου, συστήνεται στο ευρύ κοινό πλαισιωμένος από τους χαρισματικούς μουσικούς της μπάντας του. Σ’ ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τόσο πρωτότυπες δημιουργίες όσο και πειραγμένες προσεγγίσεις τραγουδιών της εγχώριας μουσικής σκηνής με ήχο από soul/funk και rock επιρροές των 70-80s.

Καφετζής Ιάσονας: κιθάρες, φωνές, ενορχηστρώσεις
Βίγκος Χρήστος: drums, φωνές
Παναγόπουλος Έρικ: κιθάρες
Δελής Αλέξανδρος : μπάσο
Κασιμάτης Πέτρος: τρομπέτα,φωνές
Τσιλιμπάρης Βίκτωρας: πλήκτρα

Local Heroes:

Πέντε μουσικοί από διαφορετικά μουσικά backgrounds, ενώθηκαν σε μια όμορφη σύμπραξη που το αποτέλεσμα της ήταν η γέννηση των Local Heroes. Η μπάντα δημιουργήθηκε σε ένα υπόγειο μετά από πολλές πρόβες και άπειρους καφέδες. Εκεί έγινε σταδιακά η ζύμωση των ήχων και των διαφορετικών υλικών ώστε να αποκρυσταλωθεί το κράμα για έναν ιδιαίτερο και μοναδικό ήχο. Το αποτέλεσμα αποτυπώθηκε στο πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή.

Στο πρώτο άκουσμα ο ήχος της μπάντας παραπέμπει σε Balkan αισθητική αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση καταλαβαίνεις ότι είναι πολλά παραπάνω. Τα πνευστά με την ηλεκτρική κιθάρα επικοινωνούν οργανικά με φυσικότητα και λυρισμό αλλάζοντας ρόλους διαρκώς, ισορροπώντας ανάμεσα στο κλασικό και στο μοντέρνο. Τα κρουστά έρχονται πληθωρικά και εκλεπτυσμένα να ανεβάσουν την ενέργεια και να δώσουν ένα χορευτικό παλμό σε όλο το άλμπουμ.

Μπορείς να διακρίνεις ίχνη jazz, funk, pop, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής, δοσμένα όλα μέσα σε ένα πλαίσιο αρμονικό και δεμένο, που μοιάζει σαν όλα να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο. Τα κομμάτια του άλμπουμ αποτελούνται από πρωτότυπες συνθέσεις και τρεις διασκευές παραδοσιακών μελωδιών της ευρύτερης βαλκανικής περιοχής. Οι Local Heroes από την πρώτη στιγμή που βρεθήκανε σκοπός τους ήταν να περάσουν όμορφα και να επικοινωνήσουν με την μουσική τους και αυτό το καταλαβαίνεις από την πρώτη νότα αυτού του άλμπουμ.

Οι Local Heroes είναι: Αλέξανδρος Δανδουλάκης – κιθάρα, Γιώργος Δούσος – κλαρίνο, Μενέλαος Μωραίτης – τούμπα, Βασίλης Παναγιωτόπουλος – τρομπόνι, Άγγελος Πολυχρόνου – κρουστά. Τύμπανα στο δίσκο έπαιξε ο Δημήτρης Κλωνής.

Info:

Πέμπτη 30 Μαΐου
Κήπος Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Λόφος Νυμφών)
Έναρξη 20:30 (διάρκεια συναυλίας 2,5 ώρες)
Πόρτες ανοίγουν 20:00
Είσοδος 10 € (ticket.astro.noa.gr)

Το live θα ξεκινήσει αυστηρά στις 20:30

Ίσως σας ενδιαφέρουν