Το CINEDU στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Μια εθνικής εμβέλειας πλατφόρμα streaming ταινιών με έναν πλούσιο κατάλογο έργων προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

CINEDU, Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης,

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία – CINEDU του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), συμμετέχει στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 – 19 Μαΐου).

Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πλατφόρμα και τις παροχές της, αλλά και να πλοηγηθούν σε αυτή ζωντανά, καθημερινά, στο περίπτερο του CINEDU, το οποίο θα βρίσκεται στην Παιδική Γωνιά της Έκθεσης (Περίπτερο 12).

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 18:00-19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση και πλοήγηση στην πλατφόρμα CINEDU του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου» στον χώρο της Παιδικής Γωνιάς. Κατά την εκδήλωση εκπρόσωποι του Έργου θα παρουσιάσουν την πλατφόρμα, θα αναδείξουν καλές πρακτικές χρήσης της για τους εκπαιδευτικούς, ενώ θα πραγματοποιήσουν και ζωντανή πλοήγηση σε αυτή, εξοικειώνοντας το κοινό με το περιβάλλον της.

Ο πρώτος χρόνος πλήρους λειτουργίας του CINEDU στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας δικαιώνει την πρωτοβουλία του ΕΚΚ να εισάγει μεθοδικά και συστηματικά τον κινηματογράφο στο ελληνικό σχολείο ως ένα χρήσιμο εναλλακτικό εκπαιδευτικό εργαλείο, ισότιμα και δωρεάν προσβάσιμο σε όλη την επικράτεια.

Το CINEDU είναι μια εθνικής εμβέλειας πλατφόρμα streaming ταινιών με έναν πλούσιο κατάλογο έργων και εκπαιδευτικού υλικού προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, 2.000 σχολικές μονάδες από όλη τη χώρα εγγράφηκαν ως χρήστες, ενώ τη φετινή σχολική χρονιά έχουν καταγραφεί κατ’ εκτίμηση 1.800 σχολικές προβολές των ταινιών της, καθώς πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν το CINEDU στην Α’ βάθμια και τη Β’ βάθμια εκπαίδευση. Ακόμα, στο πλαίσιο του Έργου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 διαδικτυακά σεμινάρια, κατά τα οποία 2.000 εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν στις καλές πρακτικές αξιοποίησης της πλατφόρμας στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.

To έργο «Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».
• Δείτε εδώ το τηλεοπτικό σποτ του CINEDU, το οποίο μεταδίδεται καθημερινά από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας
• Περιηγηθείτε στην πλατφόρμα εδώ
• Ακολουθήστε το CINEDU στο Facebook & στο Instagram

Ίσως σας ενδιαφέρουν