Πολωνία: Περισσότεροι από 100.000 οι νεκροί από κορωνοϊό | polonia koronoios

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από επιπλοκές της covid-19 στην Πολωνία ξεπέρασε σήμερα τους 100.000, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ο αριθμός των θανάτων ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους την περασμένη εβδομάδα ήταν από τους υψηλότερους παγκοσμίως, σύμφωνα με το σχέδιο Our World in Data που πραγματοποιεί το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ξεπερνώντας τους 57 σε σύγκριση με περίπου 34 που είναι στις ΗΠΑ και 38 στη Ρωσία.

“Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είναι μια ακόμη θλιβερή ημέρα, αλλά κυρίως επειδή ξεπεράσαμε το φράγμα των 100.000 θανάτων από COVID”, δήλωσε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TVN 24 ο Άνταμ Νιντζιέλσκι.

Η Πολωνία καταγράφει σταθερά υψηλούς αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού. Παρότι δεν έχει αναφέρει αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας του νέου παραλλαγμένου στελέχους του ιού, του Όμικρον, τον Δεκέμβριο επέβαλε νέα μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση των μολύνσεων.

Μέχρι χθες το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι το Όμικρον ευθυνόταν για το 7% με 8% των νέων ημερήσιων κρουσμάτων.

Ο Νιντζιέλσκι είπε ότι σήμερα η χώρα θα αναφέρει περίπου 11.400 νέα κρούσματα κορονοϊού και 493 θανάτους που συνδέονται με την covid.

Στα τέλη Δεκεμβρίου η χώρα ανέφερε 794 θανάτους από επιπλοκές της νόσου μέσα σε μια ημέρα, ενώ ο υψηλότερος αριθμός θανάτων συνολικά στη διάρκεια της πανδημίας είναι 954 που καταγράφηκαν τον περασμένο Απρίλιο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ