Πόποβιτς: Ύβρις να νομίζουμε ότι θα κυλάμε απλώς την μπάλα και θα κερδίζουμε

Η ήττα των ΗΠΑ από τη Γαλλία ήταν η πρώτη τους μετά από 17 χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ο Γκρεγκ Πόποβιτς δεν εξεπλάγη από το αποτέλεσμα.

«Όταν γνωρίζεις την ήττα σ’ ένα παιχνίδι δεν εκπλήσσεσαι αλλά απογοητεύεσαι. Δεν καταλαβαίνω την έννοια της λέξης “έκπληξη”. Υποτίθεται ότι έπρεπε να νικήσουμε με 30 πόντους διαφορά, αλλά αυτό είναι κάτι που δυσαρεστεί τη Γαλλία. Πρόκειται για φοβερή ομάδα», τόνισε ο προπονητής της Team USA.

«Έχουν πολλούς ΝΒΑερ, άλλους παίκτες με ποιότητα που παίζουν στην Ευρώπη, ένα εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο και παίζουν για πολλά χρόνια μαζί. Είναι λίγο ύβρις να νομίζουμε ότι οι εμείς οι Αμερικανοί θα κυλάμε απλώς την μπάλα και θα κερδίζουμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό, όπως όλοι οι άλλοι. Για αυτά τα 40 λεπτά η Γαλλία έπαιξε καλύτερα από μας», πρόσθεσε.

«Το χάσμα σε ταλέντο μειώνεται κάθε μέρα και βγαίνουν όλο και περισσότερο καλοί παίκτες σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η γαλλική ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Ήταν πιο συνεπείς από μας σε άμυνα κι επίθεση. Τα πράγματα είναι τόσο απλά», κατέληξε.