Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το παρών έδωσαν και οι περισσότεροι αρχηγοί κομμάτων της χώρας, οι οποίοι προχώρησαν και σε δηλώσεις κατά την άφιξή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την άφιξη του δήλωσε τα εξής «Η κυβέρνηση της Δεξιάς δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο. Για ποιών τα συμφέροντα δουλεύει και ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί» και συνέχισε λέγοντας « Για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών, ως επί το πλείστον συνδαιτυμόνων και φίλων του κυρίου Μητσοτάκη, βάζει στο στόχαστρο τις δυνάμεις της εργασίας, τον κόσμο της εργασίας.

Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό.

Αυτός ο κόσμος της εργασίας είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Στον κύριο Μητσοτάκη και στους υπουργούς του. Και μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού Μεσαίωνα. Θα έρθει να επαναφέρει την χώρα σε τροχιά κοινωνικής συνοχής και τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας».

Στην απεργιακή συγκέντρωση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, βρέθηκε και ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ανέφερε ««Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μην ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα».

Κατά τη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου το παρών έδωσε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία προχώρησε στην εξής δήλωση «Μαζί με τον κόσμο της εργασίας είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που με το εργασιακό νομοσχέδιο μας γυρίζει πίσω στις ατομικές συμβάσεις, στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό».

Ο πρόεδρος του «Μέρα 25», Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε κατά την άφιξη του

«Είμαστε εδώ ως ΜέΡΑ25 για να στηρίξουμε τα κινήματα, να ενισχύσουμε τους εργαζόμενους, στην προσπάθειά τους να θανατώσουν το νομοσχέδιο-ζόμπι του κ. Χατζηδάκη. Δεν είμαστε εδώ για να ζητήσουμε ανάθεση εντολής από τα κινήματα, από τους εργαζόμενους, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κυρίτσης. Η ανάθεση είναι ανάθεμα για τα κινήματα και για το λαό, όπως πολύ πικρά μάθαμε το 2015».