Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (pics+vids) | 4974360 scaled

Ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς την Βουλή. Φτάνοντας στα Προπύλαια κάποια μπλοκ από την πορεία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποια άλλα διαλύθηκαν στην Ομόνοια.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε νωρίς το απόγευμα:

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:00 το απόγευμα η πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία. Κλειστή ήταν η Πανεπιστημίου ενώ σε ισχύ ήταν τα έκτακτα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί.

Περίπου 2000 άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή ενώ θα την ολοκληρώσουν στα Εξάρχεια, στη συμβολή των Οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονταν δύο πορείες, οι οποίες ξεκίνησαν από την πλατεία Καμάρας, είναι σε εξέλιξη σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το Grtimes, μεγάλη αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από διμοιρίες των ματ βρισκόταν κατά μήκος της οδού Εθνικής Αμύνης, όπου λάμβαναν χώρα οι πορείες.

Στην πρώτη και μαζικότερη συμμετείχαν συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην δεύτερη πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Κατά το GRtimes επίσης drone της αστυνομίας εποπτεύει την πορεία από αέρος.

Με κεντρικό σύνθημα «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούσαν «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

Πολυπληθείς ήταν οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με μεγάλο παλμό. Στην πρωτεύουσα συγκεκριμένα γίνεται λόγος για πάνω από 5000 άτομα.

Πολλές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν τη Βουλή και τους γύρω δρόμους στο κέντρο της Αθήνας.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα λεπτά μετά την ειρηνική λήξη της πορείας. Φωτιές στα στενά της περιοχής με την Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (pics+vids) | 4974369
Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (pics+vids) | 4974368
Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (pics+vids) | 4974381