Η ζωή σε δύο πράξεις είναι ο τίτλος μιας παλιάς χολιγουντιανής επιτυχίας, σύμφωνα με το σενάριο της οποίας μια ετοιμοθάνατη σύζυγος και μητέρα συμφιλιώνεται με τη νέα σύντροφο του άνδρα της για το καλό ολόκληρης της οικογένειας. Κάπως έτσι βρήκε και την ευτυχία ο Σκωτσέζος Μπομπ ΜακΛάρεν, ο οποίος με παρότρυνση της ετοιμοθάνατης συζύγου του, αναζήτησε τον πρώτο του έρωτα, με τον οποίο έκτοτε απολαμβάνει αυτή τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ο 69χρονος Μπομπ ΜακΛάρεν γνώρισε την 72χρονη ΝτιΝτι Ζουέμπι, όταν στα νιάτα τους εργάζονταν σε ένα κρουαζιερόπλοιο, εκείνος ως μέλος του συγκροτήματος του και εκείνη ως βοηθός του μάγου, που βρισκόταν στο πλοίο για την ψυχαγωγία του κοινού. Παρότι ήταν από τότε σίγουροι ότι είχαν βρει το άλλο τους μισό, η σχέση τους έληξε άδοξα, όταν εκείνη αρνήθηκε να τον ακολουθήσει στη Σκωτία για να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους εκεί.

Ο Μπομπ στη συνέχεια γνώρισε και παντρεύτηκε την Έλεν και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Μετά από 31 χρόνια μαζί η Έλεν πέθανε από λευχαιμία και ο Μπομπ προσπάθησε να προχωρήσει τη ζωή του με τη δεύτερη σύζυγο του Τζο, την οποία όμως επίσης έχασε λίγο αργότερα από καρκίνο. Πριν όμως εκείνη πεθάνει τον παρακάλεσε για να μην είναι μόνος του να αναζητήσει την Αμερικανίδα ηθοποιό, που είχε ερωτευτεί στα νιάτα του, αφού την ανέφερε αρκετά συχνά στις συζητήσεις τους.

Ο Μπομπ άκουσε τη συμβουλή της Τζο και όπως λέει η ΝτιΝτι, που τον είδε ξαφνικά μπροστά της στο Λος Άντζελες, «ο δεσμός ανάμεσα τους ήταν τόσο έντονος» μετά από 40 ολόκληρα χρόνια, που ο Τζο παντρεύτηκε για τρίτη (ελπίζει και για τυχερή φορά) τον περασμένο χρόνο την πρώτη του αγάπη.

Πηγή: dailymail.co.uk