Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, εξάρθρωσε ένοπλο κομμάτι της Τούρκο-Κουρδικής οργάνωσης DHKP-Z, με παράλληλες επιχειρήσεις σε Σεπόλια και Εξάρχεια.

Τούνελ μήκους 25 μέτρων είχαν σκάψει τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως κρύπτη για βαρύ οπλισμό, εκρηκτικά, χειροβομβίδες, και αντιαρματικά.

Το τούνελ χρησίμευε και σαν δίοδος διαφυγής, δεδομένου ότι κατέληγε στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από την μονοκατοικία της οδού Αυλώνος.

Έπειτα από πληροφορίες που είχε η ΕΥΠ για μεγάλο όγκο οπλισμού που φέρεται να συγκέντρωναν τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στα Σεπόλια, αλλά και στα γραφεία της οργάνωσης στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στην οδό Τζαβέλα.

Συνολικά, προσήχθησαν και εξετάζονται 20 άτομα, ανάμεσα τους και γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα όπλα θα εξεταστούν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προέρχονται από τη μεγάλη κλοπή οπλισμού σε αποθήκες του στρατού στη Λέρο πέρυσι.

Η Αντιτρομοκρατική εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «…Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια. Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των (20) αλλοδαπών. Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά.»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μαζί με την ΕΥΠ κινήθηκαν ερευνητικά πριν από περίπου μια εβδομάδα, όταν είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, μια ανακοίνωση μέλους της συγκεκριμένης οργάνωσης

Με αφορμή τα γεγονότα στο Έβρο και το κλείσιμο των συνόρων από την ελληνική πλευρά, καλούσε σε ένοπλο αγώνα ώστε να ανοίξουν τα σύνορα για τους μετανάστες και τους αγωνιστές όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.