Ένας γάμος στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 25 Ιουλίου κατέληξε να είναι εστία κορωνοϊού καθώς 16 παρευρισκόμενοι, ο γαμπρός και άλλοι 14 καλεσμένοι αλλά και ο DJ, μολύνθηκαν από τον ιό κατά τη διάρκεια του γλεντιού.

Την προηγούμενη Τετάρτη, ο ένας από τους καλεσμένους βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και την Πέμπτη, πάνω από 10 άτομα πήγαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας πυρετό και συμπτώματα, όπου και υποβλήθηκαν σε τεστ.

Ο γαμπρός μίλησε χθες Παρασκευή 31 Ιουλίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δηλώνοντας ότι έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο για να τηρήσουν τους σχετικούς κανόνες, χωρίς να χαιρετήσουν τους καλεσμένους τους όπως και άλλα. Παρόλα αυτά, τελικά 16 άτομα που παρευρέθηκαν στο γάμο και στο γλέντι του γάμου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε και ο DJ του γλεντιού, ο οποίος μίλησε για το γάμο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι παρευρέθηκαν κυρίως νέοι άνθρωποι αλλά και επιβεβαίωσε ότι ο γαμπρός είναι θετικός αφού και ο ίδιος γνωρίζει υπάρχουν πάνω από 10 κρούσματα, ενώ περιέγραψε και το πώς υποψιάστηκε ότι έχει κορωνοϊό.

Το ζευγάρι τον ενημέρωσε την Τετάρτη για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού και την αμέσως επόμενη μέρα διαπίστωσε ότι και ο ίδιος παρουσιάζει κάποια συμπτώματα, όπως τσούξιμο στα μάτια και λίγη κούραση επισκέφθηκε ιδιωτικό εργαστήριο και έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό.

Το απόγευμα τον ειδοποίησαν ότι είναι θετικό και του είπαν πως πρέπει να κάτσει στο σπίτι του καραντίνα για 14 ημέρες. Οπως εξήγησε το μόνο σύμπτωμα που παρουσιάζει προς το παρόν είναι δέκατα κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αν δεν είχε ενημερωθεί από τον γαμπρό για το κρούσμα δεν θα είχε αντιληφθεί ότι τα συμπτώματα που είχε ήταν συμπτώματα κορωνοϊού.

Σέρρες: Κι άλλος γάμος εστία κορωνοϊού – Σε καραντίνα όλοι οι καλεσμένοι

Μετά τον γάμο στη Θεσσαλονίκη που οφείλεται για την ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων Covid-19 στην πόλη, ένας νέος γάμος αυτήν τη φορά στις Σέρρες, προκαλεί ανησυχία και φόβους για νέα έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όλοι οι καλεσμένοι που ήταν στον γάμο -που έγινε την Κυριακή- σε χωριό των Σερρών έχουν μπει σε καραντίνα. Σύμφωνα με τον νομίατρο Σερρών, ένας 30χρονος σερραϊκής καταγωγής βρέθηκε θετικός ενώ και άλλα 3 άτομα που εξετάστηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης θετικά. 

Πρόκειται για το 3ο κρούσμα στις Σέρρες αυτή την εβδομάδα και το 15ο συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών. Οι αρχές πάντως προβληματίζονται για τους γάμους, καθώς σύμφωνα με τον νομίατρο είναι μία επικίνδυνη κατάσταση για τη μετάδοση της νόσου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους ενώ συγχρόνως γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.