Το ακούμε συχνά και είναι αλήθεια. Η ευτυχία είναι κάτι το οποίο πρέπει να διεκδικούμε και όχι να περιμένουμε να μας έρθει ως δώρο εξ ουρανού.

8 απλές συνήθειες που μπορούν να δώσουν στην ημέρα μας χαρά, ευτυχία και αισιοδοξία είναι οι ακόλουθες:

Προσθέστε μία ώρα ύπνου

Η επιπλέον ώρα ύπνου σας κάνει περισσότερο υγιείς και ευτυχισμένους. Το μυαλό σας είναι ξεκούραστο και έτσι μπορείτε να ανταπεξέλθεις στις συναισθηματικές και πρακτικές προκλήσεις της μέρας.

Ασκηθείτε για 20 λεπτά κάθε πρωί

Η πρωινή άσκηση βοηθά τους ανθρώπους που εργάζονται να είναι παραγωγικοί, χαρούμενοι και χωρίς άγχος και στρες. Ποιος δεν θα το ήθελε αυτό;

Προσθέστε βρώμη στο πρωινό σας

Όταν τρώμε βρώμη ο οργανισμός μας στέλνει στον εγκέφαλο ένα αμινοξύ, την τρυπτοφάνη, που βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης ή αλλιώς την «ορμόνη της χαράς».

Ξοδέψτε τα χρήματά σου για άλλους

Όταν κάνουμε δώρα σε αγαπημένους μας ανθρώπους τους δίνουμε χαρά και η χαρά που εισπράττουμε πίσω μας κάνει ακόμα πιο ευτυχισμένους! Κι ας γίνονται πλέον όλα διαδικτυακά εξαιτίας κορωνοϊού, η χαρά δεν λιγοστεύει.

Βάλτε στην ζωή σας χαρούμενους ανθρώπους

Σύμφωνα με έρευνες, κάθε χαρούμενος άνθρωπος που σας περιβάλλει μπορεί να αυξήσει την δική σας ευτυχία κατά 9%!

Κάντε διαλογισμό για 15 λεπτά καθημερινά

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που διαλογίζονται σε καθημερινή βάση έχουν πιο παχύ εγκεφαλικό φλοιό – το μέρος του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μας.

Κοίταξε παλιές σας φωτογραφίες

Κοιτάζοντας παλιές σας φωτογραφίες μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ευτυχίας σας κατά 11%, πολύ περισσότερο δηλαδή από ένα κομμάτι σοκολάτας ή ένα ποτήρι κρασί.