Δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική από αυτή που κάνετε με τον πιο πιστό σας φίλο. Πρόσφατη έρευνα συμπέρανε ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους έχασαν βάρος και βελτίωσαν την φυσική τους κατάσταση, από τη στιγμή που απέκτησαν σκύλο.

Οι άνθρωποι αυτοί αφιέρωναν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα με τον αγαπημένο τους σκύλο, σε δραστηριότητες έξω από το σπίτι. Οι βόλτες, το τρέξιμο, ο περίπατος στην εξοχή είναι μερικές καλές ιδέες για άσκηση. Υπάρχουν όμως πολλές περισσότερες και αυτές είναι οι εξής:

Τρέξιμο

Ο καλύτερος τρόπος να ενδυναμώσετε τη φυσική σας κατάσταση είναι να τρέξετε με το σκύλο σας. Προτιμήστε κάποιο πάρκο ή έναν μεγάλο χώρο με πράσινο για να έχετε τον έλεγχο και να αποφύγετε κινδύνους αμαξιών. Η φύση θα γοητεύσει το κατοικίδιο.

Πεζοπορία

Εάν σας αρέσει η φύση, πάρτε μαζί σας το σκύλο σας για μια βόλτα. Η πεζοπορία είναι πολύ καλή προπόνηση και γυμνάζει τους γλουτιαίους, τους οπισθίους μηριαίους και τους τετρακέφαλους μύες. Μπορείτε να κάψετε ακόμα και 1.000 θερμίδες με μία καλή πεζοπορία.

Φρίσμπι

Το παιχνίδι με το δίσκο, είναι αγαπημένο για κάθε σκύλο. Πετάξτε το φρίσμπι στο σκύλο σας και μετά τρέξτε μαζί του για να το πιάσετε και να το ξαναπάρετε.

Διελκυστίνδα

Αυτό το παιχνίδι προτείνεται για τις πιο μεγαλόσωμες ράτσες. Είναι πιο έντονη και διασκεδαστική άσκηση. Πάρτε ένα σκοινί μεσαίου μήκους και δώστε το στο σκύλο σας, που θα καταλάβει αμέσως τι πρέπει να κάνει. Τραβώντας το εσείς με τα χέρια και ο σκύλος με τα δόντια του, θα κάνετε πολύ έντονη την εκγύμναση σας.

Πατίνια

Τρέχοντας με τα ρόλερ σας, αναπτύσσετε γρήγορο ρυθμό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τρέξιμο, καθώς είναι πιο διασκεδαστικό και το σκυλί σας, θα καταβάλει περισσότερη προσπάθεια.

Πάλη

Συστήνεται κυρίως για το πάνω μέρος του σώματος. Τα περισσότερα σκυλιά αρέσκονται στο να παλεύουν με τον ιδιοκτήτη τους. Στριφογυρίστε, κρατήστε το σκυλί σας στο έδαφος και γυμνάστε με το βάρος του σώματός του και τον δικό σας μυϊκό ιστό.

Ποδηλασία

Το ποδήλατο είναι αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων. Γυμνάστε τα πόδια σας κάνοντας ποδήλατο και η συνοδεία του σκύλου θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε συγκεκριμένο ρυθμό.

Σκάλες

Για τους μύες των ποδιών σας, αλλά και για το σκύλο σας ξεκινήστε να ανεβοκατεβαίνετε σκάλες. Το κατοικίδιο θα ακολουθήσει τα βήματά σας και θα γυμνάζεται παράλληλα με εσάς.

Ποδόσφαιρο

Ο βασιλιάς των σπορ βοηθά εσάς και το κατοικίδιό σας. Μπορείτε να κλοτσήσετε μια μπάλα μαλακά προς το σκύλο σας και αυτός θα σας την επιστρέψει με τις πατούσες ή τη μύτη του. Συνεχίστε τη δραστηριότητα για κάποιο χρονικό διάστημα για να κάψετε όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες.

Παιχνίδι για κοιλιακούς

Ροκανίστε και τονώστε τους κοιλιακούς σας όσο κάνετε το σκύλο σας να τρέχει. Από θέση σε βαθύ κάθισμα ανασηκωθείτε και προσποιηθείτε ότι πετάτε το αγαπημένο του παιχνίδι. Επαναλάβετε το για αρκετές φορές.