Το να βγάλετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας είναι πιο απλό από όσο μπορεί να νομίζετε. Δείτε τους τρόπους για να το καταφέρετε γρήγορα και εύκολα.

Προσοχή με τις ποσότητες

Το πρώτο βήμα για τη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης είναι να δείτε ακριβώς πόση καταναλώνετε. Οι ειδικοί συνιστούν για τις γυναίκες, όχι περισσότερο από έξι κουταλάκια του γλυκού ή 24 γραμμάρια ζάχαρης τη ημέρα και για τους άνδρες όχι περισσότερο από εννέα κουταλάκια του γλυκού ή 36 γραμμάρια.

Μη φοβάστε όλες τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

Δεν πρέπει να φοβόμαστε τα υποκατάστατα ζάχαρης, καθώς μερικά είναι πιο υγιεινά από άλλα. Προτιμήστε τα φυσικά γλυκαντικά όπως η στέβια και η ερυθριτόλη. Η μάρκα του κάθε γλυκαντικού, μπορεί να έχει διαφορές στη γεύση.

Μην πίνετε τα φρούτα

Οι ζαχαρούχοι χυμοί φρούτων είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές ζάχαρης στη διατροφή μας. Μερικές ποικιλίες περιέχουν περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ανά 30γρ., μαζί με λίγα πραγματικά φρούτα.

Ξανασκεφτείτε το επιδόρπιο

Mάθετε να ικανοποιείτε τη λαχτάρα σας για ζάχαρη με υγιεινές επιλογές, αντί για μπισκότα, παγωτά και γλυκά. Οι ειδικοί προτείνουν λίγη μαύρη σοκολάτα, φρούτα και φρουτοσαλάτες.

Τρώτε πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό

Προτιμήστε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως αυγά, για να σταθεροποιήσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας και να είστε γεμάτοι ενέργεια μέσα στην ημέρα.

Κοιμηθείτε 7 με 8 ώρες τη μέρα

Αν δεν κοιμάστε αρκετά, θα έχετε περισσότερο μειωμένα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης που μας κάνει να νιώθουμε πληρότητα και παράλληλα αυξημένα τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνη της πείνας.